Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



JUMICAR - PREVENTIVNA VZGOJA OTROK V CESTNEM PROMETU


Jumicar Slovenija


Prizorie: Ostala prizorišča (GLAVNI TRG)
as: 26.06.2005 od 16.00 do 21.00

Program JUMICAR je namenjen preventivni vzgoji otrok (od 7 – 12 let) v cestnem prometu na malo drugačen način (skozi igro, praktično, kjer vsak otrok podoživi pravi svet prometa). Program je sestavljen iz teoretičnega ter praktičnega dela in poteka 2 šolski uri na razred. V teoretičnem delu otroke opozorimo na nevarnosti, ki jim pretijo v cestnem prometu, poučimo jih o vedenju ter pravilih, katera so za njih pomembna kot za udeležence v cestnem prometu (pešec, kolesar). V praktičnem delu pa se po mini poligonu (cca.300 – 400 m2) popeljejo z avtomobilčki po mini mestni ureditvi s semaforji, znaki itd.


Program podpira SVET ZA PREVENTIVO IN VZGOJO V CESTNEM PROMETU REPUBLIKE SLOVENIJE, GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA, POLICIJSKA AKADEMIJA in še nekaj drugih uradnih institucij, ki so vezana na cestni promet.


NAMEN PROGRAMA JUMICAR:

Program nudi otroku videnje dogajanja v cestnem prometu na drugačen način. Poleg prometnega znanja pa pridobijo tudi motorične sposobnosti, saj morajo biti pozorni na vožnjo, znake, pešce ter druge udeležence v prometu. Program po svetu deluje že 17 let in je zelo uspešen. V Sloveniji smo tečaje zaključili že na 118 šolah in povsod smo naleteli na zelo pozitivna mnenja pedagogov kot otrok in staršev.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj