Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



NECA FALK IN MAČEK MURI



Prizorie: Oder Rotovž - otroški lent
as: 03.07.2005 ob 18.00

Nastopajo:

Neca Falk (vokal)

Jerko Novak (kitara)

Miro Novak (kitara)

besedila: Kajetan Kovič

glasba: Jerko Novak


Pesmi Kajetana Koviča, glasba Jerka Novaka in glas Nece Falk nas spremljajo od leta 1984. V tem času so tisti, ki so prvi poslušali pesmice za lahko noč in razvedrilo že dobili svoj naraščaj in sedaj lahko trije rodovi uživajo v pesmicah: Maček Muri, Muca Maca, Nogometna tekma, Uspavanka...

Maček Muri je takoj za Kekcem prva izvirna slovenska pop kulturna ikona, s katero se srečajo in poistovetijo naši otroci. Komercialni naboj, ki ga neštete pojavne oblike od figuric do novih medijev, v zadnjem času s pridom izkoriščajo, ga v statusu ikone le potrjuje. In kdo je za legendo zaslužen? Nedvomno najbolj njegov avtor Kajetan Kovič. Takoj za njim pa sta avtor glasbe Jerko Novak in pevka Neca Falk.

Ko je Maček Muri leta 1984 zaživel v glasbi, se je neizbrisno zasidral v našo skupno podzavest. Brez tega danes ne bi bil tam, kjer je. In brez glasovne interpretacije Nece Falk, ki je enako dobro delo opravila tudi na predhodnici Zlati ladji (1978) ter nadaljevanju Mačji sejem (1991), si ga niti predstavljati ne moremo. Nihče ne poje bolje rock'n'rolla za otroke kot Neca Falk.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj