Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



GODALNI KVARTET Z GOSTI



Prizorie: Umetnostna galerija Maribor
as: 30.06.2005 ob 19.00

Nastopajo:

Tamara Bakardžieva – violina

Muniba Busančič – violina

Rostyslav Denysyuk – viola

Rina Kacinari – violončelo

gostje:

Borut Pahič – rog

Stanislav Kelemina – rog

Darko Kovačič – kotrabas


TAMARA BAKARDŽIEVA je rojena v glasbeni družini v Sofiji, v Bolgariji. Študirala je violino v Sofiji in v avstrijskem Gradcu. Igrala je v Sofijski filharmoniji in v različnih komornih skupinah. Sedaj igra v orkestru Opere in baleta SNG Maribor in v Simfoničnem orkestru Maribor.


MUNIBA BUSANČIČ prihaja iz Sarajeva, kjer je igrala najprej v sarajevski Operi in filharmoniji, sedaj pa že 10 let živi v Mariboru in igra v orkestru Opere in baleta SNG Maribor ter Simfoničnem orkestru Maribor. Dve leti pred tem je igrala v orkestru RTV simfonikov v Ljubljani in je dejavna v različnih komornih zasedbah.


ROSTYSLAV DENYSYUK- rojen v Brestu (Belorusija); študij v Kijevu. Po študiju je bil član orkestra Državne opere Taras Ševčenko ter Državnega simfoničnega orkestra Ukrajine, ob tem pa je poučeval na Državni akademiji za glasbo. Od leta 1998 je član orkestra mariborske operne hiše in orkestra Mariborske filharmonije.


RINA KACINARI je svojo glasbeno pot začela v Prištini, kjer je bila rojena leta 1974. 1989 je s šolanjem nadaljevala na zagrebški Glasbeni akademiji. Že dve leti kasneje je prejela 1. nagrado na Tekmovanju mladih talentov Hrvaške. Po končani srednji šoli se je odpravila na graško Univerzo za glasbo, kjer je leta 2000 opravila prvo diplomo, dve leti kasneje pa se vpisala še na pedagoško smer. Magistrirala je leta 2004 pri prof. dr. Kerstin Feltz.

0d 1996 je solo čelistka v tango ansamblu Tanguango in čelistka v tango kvartetu Mala junta, poleg tega deluje kot solo čelistka v Grazer Domorchesters, čelistka v EYCOS (Europian youth chamber orchestra of Styria) in čelistka v Opern Orchesters des Kunst Universität Graz. Od 2004. leta naprej je tudi čelistka orkestra SNG Maribor in Sinfoničnega orkestra SNG Maribor.


BORUT PAHIČ, Mariborčan, študiral je rog na Akdemiji za glasbo v Ljubljani v razredu profesorja Falovta. Sedaj je prvi hornist v orkestru mariborske Opere in simfoničnega orkestra, sodeluje pa tudi v različnih komornih skupinah.


STANISLAV KELEMINA, rojen v Mariboru, je hornist je v mariborski Operi in simfoničnem orkestru že 32 let, sodeloval je vmariborskem komornem orkestru in igra v različnih komornih zasedbah.


DARKO KOVAČIČ je po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. A. Boletu. Je prvi kontrabasist orkestra mariborske Opere, bil je tudi prvi kontrabasist orkestra Mariborske filharmonije, deluje pa tudi kot član različnih komornih zasedb, med drugim je sodeloval na mednarodnem festivalu komorne glasbe Glasbeni september.


Spored:


Franz Schubert: Quartett – stavek v c, op. Posth.

Antonin Dvorak: Godalni kvartet v F, op. 96 – »Ameriški kvartet«

***

Wolfgang Amadeus Mozart: En glasbeni hec (ein musikalischer Spass), KV 522, za godalni kvintet in dva rogova

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj