Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



PROPOSISÓN (KUBA)



Prizorie: Večerov oder
as: 06.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Antonio Gonzalez (vokal, marakas)

José Miguel Aza (kontrabas, vokal)

Pedro Luis Gala (kitara, vokal)

Armando Martínez (trés)

Rafael Revilla (tolkala, vokal)

Eduardo Rosario (flavta, vokal)


Izjemni glasovi zaznamujejo sekstet iz Santiaga de Cuba, ki je nastal z združitvijo a capella koncepta in tradicionalnega son kvarteta. Edinstvena kubanska zasedba Proposisón združuje son z izjemnim petglasnim zborovskim petjem. Instrumentalna postava skupine je tipična za son, torej prav takšna, kot je bila popularna v tridesetih, ko je bil son na pohodu.

Zasedba izstopa zlasti po karakterističnem zvoku fantastičnega zbora; dva člana sta namreč šolana solista in sta bila leta dejavna pri znamenitem zboru »Orfeon de Santiago de Cuba«. Tudi ostali člani zasedbe imajo za seboj glasbeno izobrazbo in uspešno kariero, ki ji na obzorju še ni vedeti konca. Prav vsi so stari mački odrov, na katerih so si nabrali veliko zelo pestrih izkušenj, vsak svoje.

V formaciji Proposisón so združeni talenti različnih generacij. Posledica je edinstven stil in popolnoma samosvoja barva zvoka. Nezamenljiv je tudi njihov repertoar. Vse skladbe so nastale izpod peresa frontmana Joséa Miguela Azaja. Čeprav jih je nekaj starih že več kot dve stoletji, so jih prvič izvedli v okviru ansambla Proposisón. Aza virtuozno kombinira elemente tradicionalne glasbe z moderno tematiko in besedili. Tako ga uvršajo med najpomembnejše sodobne komponiste sona.

Zasedba Proposisón slovi po tem, da popolnoma individualno interpretira kubanske ritme bolera, sona in guarache, ne da bi pri tem izgubila stik z glasbenimi koreninami. Kopica najboljših kompozicij kubanske zasedbe je zbranih na prvencu »Amame«.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj