Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



MALOMEŠČANSKA SVATBA (*)


Prešernovo gledališče Kranj


Prizorie: Oder Rotovž - večerni program
as: 02.07.2005 ob 22.00

Avtor: Bertolt Brecht

režija, scenografija, kostumografija, glasba: Vito Taufer

koreografija: Mojca Horvat

igrajo: Tine Oman, Marjeta Gregorač, Vesna Pernarčič – Žunić, Darja Reichman, Rok Vihar, Peter Musevski, Vesna Jevnikar, Matjaž Višnar, Igor Štamulak, Ciril Roblek, Robert Kavčič

produkcija: Prešernovo gledališče Kranj


V Malomeščanski svatbi je mladi Brecht neusmiljeno napadel in osmešil sprenevedavost, lažno moralo, sentimentalnost in pritlehnost pripadnikov malomeščanskega razreda. Toda očitno je prav malomeščanstvo zelo trdoživo, saj je preživelo kar celo stoletje, in tudi danes, v času potrošništva, površinskosti in zakonov, ki jih narekujeta denar in estetika kiča, še toliko bolj zadrto sedi v dnevnih sobah svojega skrbno izdelanega miniaturnega sveta. In prav zato so malomeščani še zmeraj (kot je zapisal Marx) »komedijanti svetovne ureditve, katere resnični junaki so izumrli«.


Predstavo bo režiral Vito Taufer, ki je v našem gledališču v zadnjih nekaj sezonah zrežiral nepozabne predstave: Molierovega Skopuha, Linhartovo Županovo Micko (predstava je leta 2002 na 32. tednu slovenske drame prejela nagrado za najboljšo predstavo festivala), Pinterjevo Zabavo za rojstni dan (predstava je oktobra 2003 prejela Borštnikovo nagrado za najboljšo predstavo v celoti) in v lanski sezoni Gombrowiczevo Ivono — princeso Burgundije.


(*) Prireditev s posebno vstopnino. Več o VSTOPNICAH

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj