Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



NIKOLAJ SAJKO-VIOLONčELO, IVAN MARINOVIĆ-KLAVIR



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 02.07.2005 ob 20.30

Nastopata:

Nikolaj Sajko – violončelo

Ivan Marinovič – klavir


NIKOLAJ SAJKO, rojen leta 1982, je končal Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru; njegov učitelj violončela je bil mag. Vladimir Kovačič. Zdaj zaključuje študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Cirilu Škerjancu. Svoje glasbeno znanje je izpopolnjeval na mednarodnih seminarjih pri profesorjih Igorju Gavrišu, Elenore Schoenfeld, Andreju Petraču, Czsabi Onczayu in Tobiasu Kühneju. Je član različnih orkestrov (Simfonični orkester SNG Maribor, Godalni orkester Amadeus, Komorni orkester Gaudeamus) in Kvinteta Forellius. Honorarno sodeluje tudi s Slovensko filharmonijo.

Udeleževal se je državnih in mednarodnih tekmovanj mladih glasbenikov v Gorici, Lienzu, Zagrebu in Ljubljani, kjer je dosegel pomembne uvrstitve (2.nagrada – 1994, 2. nagrada – 1996, srebrna plaketa – 1997, zlata plaketa in 2. nagrada – 2000).

Leta 1997 je imel prvi samostojni recital s pianistko Olgo Pečeny. V sezoni 2000/2001 je s pianistom Vladimirjem Mlinarićem izvedel recital v okviru mariborske in ljubljanske Glasbene mladine, ob spremljavi Mariborske filharmonije pa je leta 1998 izvedel Vivaldijev Dvojni koncert, leta 2000 pa Saint-Sëansov Koncert v a-molu. V letih 2001 in 2002 se je predstavil kot solist z Mladinskim orkestrom Maribor, v lanski sezoni kot solist s Komornim orkestrom Gaudeamus. V lanski sezoni je imel serijo recitalov s pianistom Ivanom Marinovićem. Je dobitnik Klasinčeve diplome in nagrade Antonia Tarsie. Od letošnjega leta je član mednarodnega mladinskega orkestra Gustav Mahler, ki deluje pod umetniškim vodstvom Claudia Abbada.


IVAN MARINOVIĆ, rojen leta 1981, je študent četrtega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani pri prof. Hinku Haasu. Srednjo glasbeno šolo je končal v Dubrovniku pri prof. F. Krasovcu, vzporedno je delal tudi glasbeno-teoretsko smer. Izpopolnjeval se je na različnih seminarjih doma in v tujini pri profesorjih V. Efstathiadou, J. Siirali, J. P. Antonioliju, Đ. Stanettiju ter sodeloval na nekaj mladinskih tekmovanjih na Hrvaškem, samostojno pa nastopal na »Pločanskom Ljetu« (Hrvaška). Skupaj z Anamarijo Jakob sta kot klavirski duo osvojila 3. nagrado na državnem tekmovanju v Mariboru leta 2002. V od leta 2003 igra v duu z violončelistom Nikolajem Sajkom. Sodeloval je tudi z mladinskim komornim orkestrom Gaudeamus.


SPORED:


J. S. Bach:

Suita št. 2 v d-molu za violončelo, BWV 1008

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Menuet I & II

Gigue


J. Brahms:

Fantazije (izbor), op. 116 za klavir


M. Gabrijelčič:

Quasi Cedenza za violončelo


L. M. Škerjanc:

Pet liričnih melodij

Andante

Lento

Moderato cantabile

Lento

Lento


S. Prokofjev:

Sonata za violončelo in klavir, op. 119

Andante grave

Moderato

Allegro non troppo

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj