Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



STARLIGHT EXPRESS



Prizorie: Ostala prizorišča (CANTANTE café)
as: 25.06.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Boštjan Velkavrh (vokal)

Sarita Perič (bas, vokal)

Neven Lisica (kitara)

Nikola Stojanovič (kitara, mandolina, vokal)

Grega Božič (bobni)

Gal Miložič (saksofon, tolkala, vokal)


Skupina Starlight express je nastala oktobra leta 2002, njen repertoar pa zaenkrat obsega približno 35 pesmi, ki so v veliki večini znane tuje, pa tudi nekatere slovenske uspešnice, ki so razvajale in razveseljevale ušesa in srca najzahtevnejših pa tudi tistih malo manj zahtevnih poslušalcev vse od leta 1967 do leta 2003, tako da lahko zagotovo rečemo, da so pesmi ponarodele in so legendarne.

Stili, ki se prepletajo v tej glasbi, so predvsem rock n' roll, rock in blues.

Za skupino bi lahko rekli, da je nastala bolj ali manj po naključju. Večino zaslug gre pripisati Boštjanu Velkavrhu, sicer vokalistu skupine Lačni Franz. Porodila se mu je zamisel: ustanovitev unplugged skupine. Po kratkem premisleku se je iskanje članov začelo.

Kot se spodobi je najprej k sodelovanju povabil svoje prijatelje, ki so z veseljem privolili k sodelovanju. Za bas je poprijela Sarita Perič. Akustične strune ubirajo »zlati prstki« iz Maribora: Neven Lisica in Nikola Stojanovič – slide maniac. Ritem in tempo na bobnih daje Grega Božič. Na tolkalih in saksofonu je Gal Miložič, piko na i pa skupini daje Boštjan Velkavrh, sicer idejni vodja in frontman skupine.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj