Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KVARTET ROGOV LIPOVŠEK



Prizorie: Umetnostna galerija Maribor
as: 01.07.2005 ob 19.00

Nastopajo:

Katarina Lipovšek

Lenart Istenič

Franci Lipovšek

Boštjan Lipovšek


Nocojšnji gostje so med seboj tesno povezani! Ne samo tako, da prihajajo iz istega kraja, da so vsi obiskovali isto glasbeno šolo, da so zaigrali svoje prve ubrane takte pri »Železničarski godbi« v Zidanem Mostu… še bi lahko naštevali. Nedvomno je najtesnejša povezava med njimi ta, da prihajajo iz iste družine in da kdorkoli izmed »Lipovškov« si je za svojo življenjsko sopotnico izbral glasbo, se za to lahko zahvali pokojnemu očetu-staremu očetu, ki je bil sam zagret ljubiteljski hornist in se je na glasbo spoznal bolj, kot bi se od amaterja pričakovalo. Prav gotovo lahko potrdimo, da nocojšnji gostje prihajajo iz glasbene družine, kar morda ni nič nenavadnega za narod, kakršen smo Slovenci, vendar je prav gotovo nenavadno, da so mladi glasbeniki skozi generacije potrebovali kar precej let, da so se oprijeli drugih instrumentov, kot pa priljubljenega »horna«.

Prvi se je na poklicno glasbeno pot odpravil Franci. Šolal se je v Ljubljani pri prof. J. Faloutu. V času študija so se uspehi nizali preko najrazličnejših tekmovanj, med njimi tudi leta 1980 v Zagrebu osvojena nagrada tekmovanja »Glasbenih umetnikov Jugoslavije«. Še v času študija se je pridružil Simfonikom RTV Slovenije, kjer neprekinjeno igra že več kot 20 let.

Franciju je sledila sestra Andreja, ki je dolgo kot flavtistka, pri »Lipovškovih« veljala za izjemo, nato pa se je za hornista pri istem profesorju izšolal še Boštjan. Kasneje se je izpopolnjeval v Salzburgu pri prof. R. Vlatkoviću. Med študijem je prejel študentsko »Prešernovo nagrado«. Sprva se je prav tako kot starejši brat pridružil Simfonikom, zdaj pa kot docent predava na ljubljanski Akademiji za glasbo. Kot solist nastopa na mnogih domačih in tujih odrih. Leta 2001 je zmagal na mednarodnem tekmovanju »Citta di Porcia« v Italiji.

Lenart Istenič ni obiskoval glasbene šole samo kot hornist, marveč je obiskoval tudi pouk čela. Po zaključeni glasbeni gimnaziji v Ljubljani, se je odločil šolanje nadaljevati na visoki šoli za glasbo in gledališče »Felix Mendelssohn-Bartholdy« v Leipzigu, Katarina pa zaključuje zadnji letnik glasbene gimnazije v Ljubljani. Med njune najvidnejše uspehe lahko štejemo izvedbo Telemannove suite za dva rogova in orkester, s simfoničnim orkestrom Srednje glasbene in baletne šobe v Ljubljani pod vodstvom prof. T. Habeta, nekaj samostojnih ali komornih recitalov pri GML. Oba pa sta dobitnika mnogih nagrad s tekmovanj mladih glasbenikov Slovenije.


SPORED:


J. S. Bach:

Fuga XXI (BWV 866) (arr. M.Linke)

Air iz 3. suite v D-Duru (arr. Florian Janezic)


G. F. Telemann:

Concerto (arr. R. King)

- Adagio-Allegro

- Grave

- Allegro


W. A. Mozart:

Divertimento št. 8 (Kv.213) (arr. M.C.Howe)

- Allegro spiritoso

- Andante

- Menuet

- Molto allegro


G.Rossini:

Le Rendez vous de chasse (rev. E. Leloir)


R.Wagner:

Fantazija Wagnerjeve motive (arr. M.Pottag)


A.Bruckner:

Andante v Des-Duru (arr.M.Höltzel)


L.Krajnčan:

Quartet

Vivo

Cantabile

Maestoso


A.Mitjušin:

Concertino za štiri rogove

Maestoso

Andante-

Allegro


J.Koetsier:

Cinq nouvelles (pet novel)

Prelude

Hymne

Caprice

Carillon

Chasse


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj