Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ALL CAPONE ŠTRAJH TRIO


LUBLANA JE BULANA


Prizorie: Sodni stolp
as: 01.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Plamenka Dražil (violina)

Tomaž Pinter (viola)

Špela Avsec (čelo)

komponist, producent projekta: Gregor Strniša

solist: Aleš Marčič (bariton)

gostja: Katja Konvalinka (sopran)


All Capone Štrajh Trio je nastal poleti 1992, ko je Gregor Strniša po ogledu predstave Schwarz, Columbus, Capone ustanovil godalni trio.

Trio ni nastal kot zasedba klasične glasbe, pač pa je njen sestav odraz tehnološke stopnje razvoja okolja in stopnje razvoja glasbeno izobraževalnega sistema. V ZDA ali EU bi bil All Capone Štrajh Trio električen band.

Prvi nastop se je zgodil 21. septembra 1992 v Gledališču Glej.

V več kot 10-letnem delovanju je v triu sodelovalo več kot 40 glasbenikov. Na prvi pogled to ni videti nič posebnega. Če pa to prevedemo v neka druga merila, bi lahko rekli, da je to tako, kot bi se v orkestru Slovenske Filharmonije v 10 letih zamenjalo 1.330 glasbenikov.

Danes ACŠT sestavljajo Plamenka Dražil, ki je diplomirala iz violine na Akademinji za glasbo v Sarajevu (v razredu priznanega profesorja Dino Sagrestana) in prejela več nagrad na državnih glasbenih tekmovanjih SFRJ, mlada čelistka Špela Avsec, ki je z odliko diplomirala v razredu Miloša Mlejnika na Akademiji za glasbo in legenda Tomaž Pinter, član prve postave ACŠT, ki kljub akademski izobrazbi samo iz viole prav akademsko igra še na pojočo žago, ukulele, mandolino, itd.

In na koncu Gregor Strniša, ki se je po diplomi na ljubljanski Akademiji za glasbo prvih deset let posvečal predvsem glasbi za gledališke predstave. V zadnjem desetletju pa največ komponira za godalni trio.

V Sodnem stolpu bo All Capone Štrajh Trio predstavil projekt z naslovom Lublana je bulana. Poleg predelav skladb Pankrtov bo predstavil še material z zadnje plošče z naslovom All Capone Štrajh Trio v Reziji in nekaj starejših uspešnic.

Kot gostja bo na koncertu nastopila KATJA KONVALINKA, gospa s štirimi diplomami, dvema iz Ljubljane (klavir in solopetje) in dvema iz avstrijskega Gradca (koncertno petje in operno petje), ki bo zapela pesem Mi smo na liniji. Gre za skladbo, za katero je Gregor Strniša napisal novo glasbo, uporabljen pa je originalen “pankrtovski” tekst Petra Lovišina.

Kot zadnjo skladbo bosta v duetu Aleš Marčič in Katja Konvalinka predstavila skladbo Sexbomb. Lahko bi rekli, da gre za prvo oziroma svetovno praizvedbo, kajti na koncertu v Cankarjevem domu v Ljubljani, letos, 1. marca, je ta skladba bila izvedena le kot dodatek. Neuradno in nenapovedano.

ALEŠ MARČIČ je 30 letni Mariborčan, univerzitetno diplomirani inženir elektrotehnike. Trenutno študira solopetje (podiplomski študij) na Univerzi v Gradcu v Avstriji. Dodatno se je izpopolnjeval tudi pri naslednjih profesorjih: Walter Berry (Dunaj); Marjana Lipovšek, Alfred Burgstaller (Salzburg), Kurt Widmmer (Basel). Je dvakratni zmagovalec tekmovanja mladih glasbenikov R Slovenije, ki sta potekali leta 1996 in 1998 v Ljubljani.

Septembra 1998 je v Slovenski filharmoniji kot solist nastopil z orkestrom Slovenske filharmonije. Maja leta 2000 je debitiral na opernem odru in sicer z vlogo Marsa v baročni operi "Il trionfo d`Amore" skladatelja Floriana Gassmanna, uprizorjeno v Ballenstetu / Dressden (Nemčija). Oktobra 2001 se je v avstrijskem Leobnu predstavil kot Antonio v operi "Figarova svadba" W. A. Mozarta, novembra 2002 pa je v Grazu upodobil vlogo Maseta (W. A. Mozart: »Don Giovanni«). Novembra 2003 je preimerno predstavil pesmi Pankrtov z All Capone Štrajh Tri-jem v KUD-u France Prešeren v Ljubljani.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj