Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



VAN GOGH (SRBIJA IN ČRNA GORA)



Prizorie: Večerov oder
as: 06.07.2005 ob 23.00

Nastopajo:

Zvonimir Đukić – Djule (vokal, kitara)

Srboljub Radivojević – Srbo (bobni)

Dejan Ilić (bas)


Srbska skupina Van Gogh, velja za eno najboljših koncertnih atrakcij z območja nekdanje skupne države. Ustanovljena je bila pred devetnajstimi leti, ko je posnela tudi svoj prvi istoimenski album Van Gogh. Vzbudili so nemalo zanimanja glasbenih kritikov in občinstva, znova pa so udarili leta 1990. Od takrat naprej se je njihova pot samo še vzpenjala. Za njimi je deset albumov, na slovenskem trgu pa so bili zastopani s kompilacijo Best of Van Gogh (2004, Šandu).

Njihova glavna moč so nastopi v živo, v kar se boste lahko prepričali na lastna ušesa. Gre za vrhunski glasbeni nivo, ki so ga v tej zvrsti ustoličili Ekatarina Velika, Električni orgazam in Partibrejkersi. Leta 1998 so bili Van Gogh na »YU music internet awards« izbrani za najboljšo zasedbo leta, njihova skladba Neko te ima pa je bila izbrana za najboljšo rock pesem leta.

Zaščitni znak skupine je kitarist, pevec in avtor večine pesmi Zvonimir Đukić – Đule, sicer pa skupina deluje kot trio, v katerem sta še eden od najboljših jugoslovanskih bobnarjev, karizmatični Srboljub Radivojević – Srbo in basist Dragan Ivanović.

Van Gogh trenutno snemajo svoj enajsti album. Kakšno novo skladbo bodo predstavili tudi občinstvu Festivala Lent.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj