Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



CISI-ŠALAMON-KAUČIČ TRIO (ITALIJA, SLOVENIJA)



Prizorie: Jazzlent
as: 29.06.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Emanuele Cisi (tenor, sopran saksofon)

Samo Šalamon (kitara)

Zlatko Kaučič (bobni)


Saksofonist EMANUELE CISI je glasbeno pot začel kot samouk; pozneje se je uril pri pomembnih italijanskih glasbenikih ter na delavnicah in koncertih saksofonista Michaela Breckerja. Mednarodno se je uveljavil v sodelovanju z glasbeniki, kot so Ron Carter, Clark Terry, Nat Adderley, Billy Cobham, Aldo Romano, Enrico Rava, Paolo Fresu in zvezdnik Eros Ramazzotti. Od leta 1995 tudi poučuje saksofon v Bergamu.


SAMO ŠALAMON se je rodil leta 1978 v Mariboru, sedaj pa že več let uspešno deluje na mednarodnem področju kot jazz kitarist in skladatelj. Svojo glasbeno pot je začel s študijem klasične kitare v Mariboru in jo nadaljeval s študijem jazza na konzervatoriju v Celovcu. Decembra 2000 se je v New Yorku individualno en mesec učil pri enem največjih jazz kitaristov vseh časov, Johnu Scofieldu, s katerim je že več let dober prijatelj. Skozi leta se je učil s priznanimi kitaristi kot so Rudy Linka, Tim Brady in Andrea Allione iz Trsta. Leta 2000 je že sodeloval in se učil z bobnarjem Zlatkom Kaučičem pri enem izmed njegovih projektov. Snemal in igral je s številnimi znanimi slovenskimi in mednarodnimi jazz glasbeniki (John Scofield, Paul McCandless, Drew Gress, Tony Malaby, Mark Helias, Tom Rainey, Dave Binney, Josh Roseman, Gerald Cleaver, Kariem Riggins, Jim Mullen, Rudi Mahall, Fareed Haque, Don Falzone, Rudy Linka, Tim Brady in še mnogimi drugimi).

Je član številnih skupin in projektov, med leti 2000 in 2004 je deloval kot vodja etno-jazz projekta Ansasa Trio, s katerim je leta 2002 izdal ploščo Arabian Picnic, leta 2002 pa je posnel tudi svoj prvi solo album SAMO SALAMON TRIO: A Dream Come True z izključno slovenskimi glasbeniki.

Leta 2003 je posnel s strani kritikov izredno pohvaljen projekt Ornethology, ki je bil predstavljen na jazz festivalih v Ljubljani, Skopju in Rimu, hkrati pa je dobil fantastične kritike iz Evrope in ZDA. V aprilu 2004 je imel turnejo s fantastičnim novim sekstetom, v katerem so bili Dave Binney, Paulino Dalla Porta, Kyle Gregory, Achille Succi in Zlatko Kaučič. Sekstet je dobil same odlične kritike, po turneji pa je aprila 2005 pri znani italijanski jazz založbi Splasc(h) Records izdal ploščo.

Ob koncu leta 2004 je Samo ponovno šel v New York, kjer je posnel dve plošči kot leader z nekaterimi najboljšimi glasbeniki na svetu: prvega z zasedbo Tony Malaby, Mark Helias in Tom Rainey, drugega pa z odlično zasedbo, v kateri so bili Dave Binney, Josh Roseman, Mark Helias in Gerald Cleaver. V letu 2005 ali 2006 namerava posneti nov projekt z odličnimi glasbeniki iz New Yorka, kot so Chris Potter, Dave Binney, Drew Gress and Eric Harland.


ZLATKO KAUČIČ slovi kot eden najboljših evropskih jazzovskih bobnarjev in tolkalcev ter eden najpomembnejših avtorjev evropske improvizirane glasbe. Poleg samostojnih nastopov in gostovanj po Evropi, ZDA in Aziji ter poučevanja v evropskih glasbenih središčih je tudi cenjen sodelavec mnogih znanih glasbenikov, kot so Archie Shepp, Steve Lacy, Paul Bley, Kenny Wheeler, Gianluigi Trovesi in Chico Freeman.

V njegovi obsežni diskografiji je treba posebej omeniti samostojne avtorske albume: Round Trip, Zlati čoln in Emotional Playgrounds.

Ob izidu slednjega je Milan Dekleva zapisal: »Kaučič s svojo inventivnostjo daleč odstopa od kratkosapnega trendovskega spogledovanja z zvočnimi klišeji... Njegova glasba se noče in ne more odpovedati mistični funkciji zvoka, ki je začetek sveta, njegovo stvarjenje in pomlajanje.« (Dnevnik, 1998)

Tokrat nam bo Zlatko Kaučič z uglednimi gosti predstavil projekt Zlati čoln, navdihnjen z delom in življenjem Srečka Kosovela. V njem na zelo prepričljiv, zvočno zapeljiv in dramatičen način povzema morda temeljno človeško izkušnjo dvajsetega stoletja, namreč eksistencialno razpetost med izgubljeno harmonijo in kot rakasto tkivo razraščajočim se neredom.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj