Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ECLIPSE



Prizorie: Ostala prizorišča (Minoritska cerkev)
as: 03.07.2005 ob 23.59

Nastopajo:

Mitja Jan (kitara, vokal)

Dejan Jerončič (klaviature)

Peter Jan (kitara, vokal)

Vladimir Hmeljak (bobni)

Leon Jerončič (bas)

Mitja Roner (saksofon, sampler)


Projekt ECLIPSE je nastal kot koncert ob popolnem sončnem mrku 11. avgusta 1999, ko smo se odločili poizvesti znameniti album še bolj znamenite angleške skupine PINK FLOYD – »The dark side of the moon«. Album smo odigrali v celoti v idiličnem okolju Sotočju rek Tolminke in Soče, prav na dan popolnega sončnega mrka.

Najprej smo načrtovali eno samo izvedbo, vendar je bilo zanimanje publike in (takrat zgolj) lokalnih medijev tolikšno, da smo repertoar dopolnili in razširili še s skladbami iz drugih albumov skupine Pink Floyd (The Wall, Animals, Wish you were here, Ummagumma, A Momentary lapse of reason, Division Bell, Pulse), tako da skupen program sedaj obsega že več kot dve uri in pol rockovskega spektakla. Glasbo izvajamo kolikor mogoče podobno izvirniku, zato uporabljamo širok spekter glasbil in zvokovnih samplov, ki po starosti segajo delno celo v dobo ustvarjanja samih Pink Floyd (60- in 70-eta leta prejšnjega stoletja).

V nasprotju z vsemi pričakovanji zasedba ECLIPSE predstavlja glasbo skupine Pink Floyd že skoraj celih 5 let zapored in nič ne kaže, da bi zanimanje zanjo usihalo. Morda kot neke vrste opravičilo: Pink Floyd, počasi tonejo v sfero klasikov in polpreteklost, kot zasedba pa praktično ne nastopajo oziroma sploh ne obstajajo več. ECLIPSE tako izvajamo njihovo glasbo v smislu poustvarjanja, tako kot se to počne z Bachom ali Beethovnom, za generacije, ki so prišle kasneje. Dejstvo, da je bila »era« Pink Floydov praktično celostno zabeležena in registrirana na različne tehnične medije tega začuda niti ne moti – živ nastop vseeno ostaja nekaj posebnega.

Za nami je sedaj serija uspešnih koncertov po Sloveniji in Hrvaški, saj je izvajani material pač večno popularna tema v določenih poslušalskih krogih.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj