Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



CANA FLAMENCA



Prizorie: Sodni stolp
as: 29.06.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Matjaž Stošić (kitara)

Dušan Stošić (bas)

Andrej Hrvatin (cajon)

Tadej Furlan (tolkala)

Mateja Kremljak (flavta)

Damir Mazrek (ploskanje)

Maja Peternel, Simona Jambrovič, Vesna Čobal, Zlatka Godec (violine)

Rostyslav Denysyuk, Emilia Gladniska (violi)

Rina Kacinari, Tanja Kovačič (violončeli)

Darko Kovačič (kontrabas)


Caña flamenca - iz Andalucije, preko Evrope v Slovenijo. Gre za skupino sedmih slovenskih glasbenikov, ki jih je združila ideja »igrati flamenco«. A samo igrati to gorečo zvrst članom ni bilo dovolj, zato so tradicionalni flamenko zlili z ostalimi stili glasbe, kot so klasika, jazz, funk, etno…

Tako je nastala nova tvorba, ki ji pravimo »flamenco joven« ali mladi flamenko. Prav ta tvorba je studenec iz katerega zajema za svoje delo tudi skupina Caña Flamenca. Tako se v programu nahajajo skladbe trenutno najvidnejših ustvarjalcev instrumentalnega flamenca, kot so Paco de Lucia, Vicente Amigo, Tomatito, Moraito in še mnoge druge.

Pod vodstvom Matjaža Stošića – kitarista in skladatelja - je uspelo skupini ustvariti tudi lasten repertoar skladb, ki jih izvajajo na koncertnih odrih in različnih festivalih. Želja po ustvarjanju in druženju z različnimi ustvarjalci in glasbeniki pa jih je pognalo še korak dlje. Tako so se odločili skleniti krog ustvarjanja in k sodelovanju povabiti klasične izvajalce glasbe. Tako je skupina razširila svoj klasično zasebno z godalnim orkestrom in nastal je nov zvok, ki mu še vedno lahko rečemo flamenko, vendar obogaten in obarvan s toplino godalnih instrumentov.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj