Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KVARTET MARJANA LOBORCA



Prizorie: Jazzlent
as: 27.06.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Marjan Loborec (bobni)


Lenart Krečič (tenor saksofon)

Rok Lopatič (klavir)

Matevž Smerkol (kontrabas)


Kvartet Marjana Loborca nastopa že okrog deset let, čeprav se je zasedba skozi čas nekoliko spreminjala, kot je to v jazzu tudi običajno. Ne glede na to pa je kvartet zmeraj gostil izvrstne glasbenike.


Marijan Loborec je veteran slovenskega jazza, v zadnjih letih znan kot bobnar Greentown Jazz Banda, član Jazzlegend pevca Mihe Jazbinška in kot vodja svojega kvarteta, s katerim je pri založbi Corona posnel dve CD plošči: Na rečnem bregu (1999) in Apple You (2000) z gostoma Ireno Vidic in Blažem Celarcem. Kot bobnar je Marijan Loborec znan po decentni igri z metlicami in odločnih poudarkih s paličicami.


Lenart Krečič je eden najbolj obetavnih saksofonistov v Sloveniji.

Trenutno študira v New Yorku, končal pa je študij na Oddelku za jazz Srednje glasbene šole Ljubljana. Kljub mladosti je močna ustvarjalna osebnost in zelo inventiven saksofonist.


Rok Lopatič je ravnokar diplomiral na graški akademiji za jazz, poleg tega igra v najrazličnejših skupinah z znanimi glasbeniki, kot so Tinkara Kovač, Lovro Ravbar, Rok Štirn, Izidor Leitinger itn.


Matevža Smerkola lahko štejemo med kontrabasiste z najdaljšim stažem, saj že od leta 1981 igra jazz v Sloveniji. Leta 1989 je V Gradcu diplomiral pri Wayne Darlingu in od tedaj najdemo ga srečujemo v najrazličnejših skupinah, med katerimi so Miha Jazbinšek in njegove legende, septet Sax of a kind, vodi big band Zmaji itn.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj