Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



BRAT JE, ŠKRAT JE, TAT JE


Šentjakobsko gledališče, Ljubljana


Prizorie: Oder Rotovž - otroški lent
as: 25.06.2005 ob 18.00

Avtor: Feri Lainšček, režija,

scenografija: Kristjan Guček,

kostumografija: Nina Holc,

igrajo: Nina Rotner, Ana Kržišnik, Nina Cijan, Ana Lavrinc, Tjaša Valentinčič,

produkcija: Šentjakobsko gledališče Ljubljana


Mini škratovska kriminalka

Matija je kovač in nosi kladivo. Onci je kuhar in nosi kuhalnico. Graj je policaj in nosi sabljo. Paganini ima violino. To so bratje škratje. Spijo samo še na eno oko. Najprej na levega, potem šele na desnega. V družbo navihancev se je namreč prikradel sladkosned in začel krasti razne dobrote. Najprej piškote, nato preste, pa orehova jedrca! Kdo je tat? Ker ga ne odkrijejo sami, se napotijo h gozdnemu duhu Sveču. On je njihovo zadnje upanje. Saj gozdni duh vidi in ve vse. In na poti res pridejo do presenetljivih odkritij, kdo krade slaščice!

Dogodivščina štirih škratov se bo s svojimi domiselnimi dialogi in obilico situacijske komike, na drugi strani pa z jasnim, pozitivnim ter dobronamernim sporočilom vtisnila v srce tako najmlajšim kot tistim malo starejšim ljubiteljem pravljic.

Prava »škratovska kriminalka« za vsakogar!


Predstava traja 35 minut.



O režiserju:

Kristijan Guček, rojen 16.8. 1979, je predstavnik najmlajše generacije igralcev, ki je ravnokar končala študij na ljubljanski AGRFT. Njegova gledališka pot se je že pred leti začela v Šentjakobskem gledališču. Z majem 2005 bo postal član Ljudskega gledališča Celje. Med drugim Zoisov štipendist za umetniško nadarjenost, dobitnik Zlatolaske za vlogi v filmu in TV drami ter nagrade Staneta Severja za najboljšo igralsko stvaritev študentov dramske igre za leto 2003.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj