Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



PARTIBREJKERS (SRBIJA IN ČRNA GORA), INDIGO CHILD



Prizorie: Večerov oder
as: 29.06.2005 ob 21.30

PARTIBREJKERS:

Zoran Kostić – Cane (vokal)

Nebojša Antonijević (kitara)

Dejan Utvar (bobni)

Vladislav Rac (bas)


Partibrejkersi so nedvomno ena najpomembnejših in najodmevnejših skupin bivše jugoslovanske rock’n’roll scene. Nastali so leta 1982. Tri leta kasneje so izdali svoj prvi album, ki je dober stari rhythm'n'blues ter rock'n'roll približal še eni izgubljeni generaciji zafrustriranih najstnikov. Ta generacija je bila namreč še premlada za punk, in preveč jezna, da bi ji ugajali umetniško usmerjeni postpunkovski bendi. Poleg tega je bil to čas, ko je bil t. i. jugo rock v krizi. Prenekatera skupina revolucije ni preživela (pa ne samo v glasbenem smislu). Zaradi velikega zanimanja masovnih medijev se jih je veliko podalo v komercialni pop, ki je poleg elektro popa in disko glasbe preplavil radijske in televizijske sprejemnike.

Sprememba, ki so ji botrovali Partibrejkersi in ki je glasbo ponovno spremenila v katarzični ritual, je bila zelo dobrodošla. Skozi njihove pesmi je ponovno spregovorila ulica, in sicer tista ulica, ki jo je v svoji urbani odiseji opeval Iggy Pop, ko je pel »I am the passanger«. Partibrejkersi so s svojo glasbo ponudili mladini kanček revolucije, sporočali so jim naj živijo za danes, naj ne nasedajo obljubam o komunističnega režima o svetli prihodnosti, s katerimi so jih bombardirali od rojstva naprej.

Zasedba beograjskih rock veteranov je preživela 12 let državne vojne, mednarodnih sankcij in ekstremnih kulturnih preobratov na srbski glasbeni sceni, ki so med drugim zakrivili popularnost turbo folka. Od začetka naprej so bili zvesti sebi. Nikoli se niso vdali medijskim pritiskom ali pritiskom popularne pop glasbe in srbske domače glasbe.

V novo tisočletje je skupina zakorakala brez večjih sprememb. Glasba je ostala trda in hitra, besedila so še zmeraj vztrajno neposredna, tudi ideologija se ni spremenila. Ena najbolj odmevnih in cenjenih beograjskih skupin tudi po dveh desetletjih ustvarjanja ostaja zvesta svojim oboževalcem, predvsem pa sebi in svoji glasbi.


INDIGO CHILD:

Mario (vokali)

Eva (sopran)

Sašo (klaviature)

Tine (kitara),

Bine (bas)

Milko (bobni)


Indigo Child je mlada skupina ambicioznih glasbenikov, ki se je odločila oblikovati in ustvarjati novo, svežo, temno, predvsem pa melodično glasbo. Tako so v samo dveh letih svojega delovanja posneli svoj prvenec z 10 pesmimi, ki so uspešna kombinacija gothic, progressive, industrial in drugih zvrsti metala s klasično in simfonično glasbo. Nastali posnetek se tako poslušalcu vtisne v spomin kot atmosferično, temno ter melodično popotovanje skozi svet metal glasbe.

Mario, Eva, Sašo, Tine, Bine in Milko so v samozaložbi decembra 2004 izdali album, naslovljen »re-Death«, katerega omejena naklada je pošla, tako rekoč, »v hipu«. Do izida plošče so javnosti že predstavili in uspešno promovirali svoj single »Involve Synthetic«, za katerega so posneli tudi videospot, ki je na lestvici RTV Slovenije že zasedal prvo mesto in se je na nacionalni video lestvici povzpel vse do druge pozicije. Prav tako se pesem predvaja na številnih radijskih postajah širom po svetu, kjer prav tako dosega visoke uvrstitve na različnih lestvicah in žanje nazive kot npr. »Hit tedna«.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj