Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



SLON IN SADEŽ



Prizorie: Jurčkov oder
as: 27.06.2005 ob 20.10

odelujejo:

Igor Bračič – Sadež (kitara, flavta, tolkala, vokal)

Jure Karas – Slon (kitara, violina, bobni, tarabuka, tapan, vokal)


Veseli duet Slon in Sadež je začel s svojim delovanjem poleti leta 2001 z nastopom na festivalu Ana Desetnica v Ljubljani, kmalu po tem pa se je nesmrtna slava tega dvojca brez krmarja razširila po vsem svetu z njunim hitom Taliban Reggae. Slava je bila bolj naključna, saj sta fanta zgolj za šalo posnela komad v studiu Radia Študent. Dolgo se ni vedelo, kdo je dejanski avtor, dokler nista fanta uvrstila pesmi v svojo prvo odersko delo: Kabáre, glasbeno predstavo, s katero nato živahno nastopata od poletja 2002 naprej, na najrazličnejših prizoriščih in prireditvah: od festivalov Ana Desetnica, Lent, Rock Otočec do klubov po celotni Sloveniji, od nastopa v Göteburgu, do spremljevalnega programa Borštnikovega srečanja 2002. Kabáre je bolj predstava kot koncert in bolj koncert kot predstava, vsekakor pa šaljiva predstavitev ciničnih in ironičnih tekstov.

S koncerti in ovacijami publike je prišla tudi zahteva kulture željnega ljudstva: hoteli so zgoščenko Slon in Sadež. Želja se jim uresniči marca 2003, ko prvenec končno izide pri Celi pametni založbi, v štirih mesecih svojega bivanja na policah pa postane pravi mali prodajni hit. Pristane na 16. mestu lestvice 30 najbolj prodajanih CD-jev. In tudi seštevek vseh prodanih CD-jev je za Slovenske razmere precej zavidljiv.

Prvi videospot za komad Rožica je narejen precej pred referendumom za NATO, pa se ga na RTV bojijo predvajati, v program ga uvrstijo šele, ko je referendum že mimo. Kar ne ustavi dueta pri nadaljnjem delu. Spot vseeno ostane na lestvici vseh osem tednov.

Ko se zgodi drugi videospot za veliki hit Reper, v katerem se odločita za nasprotno pot – torej ne uničiti vseh okoli sebe skozi banalne tekste, uničiti samega sebe in s tem pokazati, kaj in kako na slovenski sceni. Videospot se zavihti na prvo mesto, kjer dolgo kraljuje in ostane na lestvici vseh 8 tednov in kljub temu, da je dolg 7 minut in pol, ga vidimo celega skoraj v vsaki oddaji.

Pa ni dovolj. Ljudje hočejo še in dobijo še. 2. decembra 2003 na 2. rojstni dan se rodita dve stvari: Kabáre II. To je zgodba o uspehu dveh preprostih ljudi, v kateri lahko prepoznamo avtobiografske prvine, lahko pa se vanjo poglobi tudi vsak Slovenec sam. Publika je šokirana, poleg smeha dobijo še veliko več. Z manjšimi popravki se Kabáre 2 počasi premika proti slovenskim klubskim odrom, kjer bo gotovo ponovil uspeh svojega starejšega brata.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj