Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

PredstavaDADA IN MARKOPrizorie: Sodni stolp
as: 06.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Dragica Kladnik - Dada (vokal)

Marko Zaletelj (kitara)


Pevka Dragica Kladnik - Dada in kitarist Marko Zaletelj skupaj nastopata že več kot deset let. Njuno glasbo bi lahko opredelili kot mešanico jazzovskih standardov ter popularnih evergreenov. Zato najraje nastopata pred publiko, ki to zvrst pozna in razume.

Dolgoletno sodelovanje sta okronala z zgoščenko, kjer so zbrane njune najljubše skladbe različnih avtorjev, kot so: Billie Holliday, Carlos Jobim, George Gershwin, Joe Pass, Ella Fitzgerald, Ray Charles itd.

Trenutno pripravljata novo zgoščenko s priredbami nekaterih novejših pesmi iz zakladnice »Great American Songbook«, ki bo izšla predvidoma v jeseni 2005.

Dada in Marko veliko nastopata tako v duetu kot tudi z mariborskim Totim Big Bandom ter še v drugih zasedbah. Sicer pa je njuno življenje tudi sicer zapisano glasbi. Dada je zaposlena v Slovenskem narodnem gledališču, kjer poje v operi, poleg tega je zelo uspešna na področju učenja vokalne glasbe, Marko pa je samostojni ustvarjalec na področju kulture.

Z duetom Dada in Marko nastopata po slovenskih in tujih jazzovskih klubih, kot gosta v glasbenih in izobraževalnih oddajah doma in v tujini (še zlasti Hrvaška in Avstrija). Na RTV Slovenija sta posnela svoj enourni koncert. Veliko pa nastopata tudi na festivalih z jazzovsko vsebino v Sloveniji in tujini.


 Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj