Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



PATETICO 2



Prizorie: Sodni stolp
as: 05.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Nika Perunović (vokal)

Dejan Berden (klavir, harmonika)

Matjaž Krivec (kontrabas)

Ciril Sem (bobni)

ideja in besedila: Rok Vilčnik (rokgre),


Najbrž življenje ni namenjeno nam, temveč ljubezni, in mi se še premalo, tako malo tega zavedamo. Medtem pa nam ostajajo lepe pesmi. V njih smo za trenutek, hipen hipec, tudi mi del, nekoga nekje, ki ima ta hip srečo, gromozansko neizrekljivo srečo, da ljubi in da je ljubljen.


Nika Perunović se je rodila 22. 2. 1983 v Mariboru. S šestimi leti so jo vpisali na osnovno šolo, hkrati pa je na lastno pobudo pričela hoditi k uram klavirja v glasbeno in baletno šolo Ruše. Po končani OŠ se je vpisala na 4. gimnazijo v Rušah in pričela obiskovati ure solo petja pri gospe Dadi Kladnik. Trenutno študira na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer likovna pedagogika, in s svojim, naokoli zelo hvaljenim, pevskim potencialom sodeluje s kitaristom Markom Zaleteljem.


Dejan Berden je profesor glasbe in vrhunski instrumentalist. Do sedaj je sodeloval v mnogih projektih različnih glasbenih zvrsti, tako solistične kot ansamblske narave, kot pianist, skladatelj, aranžer in producent. Naj omenimo samo nekatere od teh: Improces (solo klavir), The Heat Flower (Vasko Atanasovski quartet), Suite de passion (trio Atanasovski, Berden, Bartoli/Italija), Pieces of Redemption (Atanasovski, Berden), kvartet Košica (sodobna improvizirana glasba), uglasbitev poezije Gabrijele Hren V ogledalu tvojem (songi in šansoni)...


Matjaž Krivec je na glasbeni sceni aktiven kot instrumentalist - kitarist, električni basist in kontrabasist ter kot skladatelj in aranžer. V svojem delovanju zaobjema različne glasbene stile, od popa in rocka do etna, otroških pesmi, šansona in jazza. Nekaj projektov s posnetim materialom, kjer je sodeloval: kvartet Košica (sodobna improvizirana glasba), aranžiranje in uglasbitev poezije Gabrijele Hren V ogledalu tvojem (songi in šansoni), Cantorana (poezija Boruta Gombača v songovski preobleki), Prospeh enssemble (etno-jazz world music). Trenutno sodeluje v raznovrstnih glasbenih projektih, štirje se že izvajajo, trije so še v nastajanju.


Ciril Sem je že več let aktiven na slovenski glasbeni sceni kot eden najzanimivejših jazz in etno bobnarjev. Sodeloval je na mnogih festivalih, od jazz festivala Lent Maribor do Avantgarde Musik Festival v Gradcu in na festivalu francoskega šansona v Splitu. Kot glasbenik je sodeloval pri projektu George Gershwin Project Bayreuth-Nemčija, v lutkovni predstavi Mavrična kača, v gledališki predstavi Bil sem ti blizu, napisal ter izvajal glasbo za mednarodno likovno razstavo Blind Spot v Gradcu ter literarno-glasbeni performans ob Slovenskih dnevih knjige v Mariboru.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj