Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KLAVIRSKA TRIA GŠ FRANA KORUNA KOŽELJSKEGA VELENJE



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 04.07.2005 ob 20.30

Sodelujejo:

Barbara Fanedl – violina

Lucija Mlakar - violina

Valentin Štante – viola

Kristina Pečnik – klavir


Zasedba klavirskega tria Barbara Fanedl, Velentin Štante in Kristina Pečnik se je zasnovala pod mentorstvom prof. Danice Koren v šolskem letu 2004/2005, v okviru predmeta Komorna igra. Sestavljajo ga trije obetavni dijaki GŠ FKK Velenje, ki tudi kot posamezniki dosegajo zavidljive rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Tudi kot klavirski trio so 14.12.2004 tekmovali na 8. regijskem tekmovanju območja Celjske in Koroške regije, kjer so dosegli prvo mesto in zlato priznanje s 95 točkami. Tako so se uvrstili na državno tekmovanje mladih slovenskih glasbenikov TEMSIG v Ljubljani marca letos. V maju so se udeležili tekmovanja komornih skupin Concorso di interpretazione di musicale v Genovi v Italiji. V tem šolskem letu so se udeležili koncertov v Velenju, Rogaški Slatini, na dobrodelnem koncertu Zveze prijateljev mladine v Mariboru idr. Na nocojšnjem koncertu jih v prvem delu triu dopolnjuje še violinistka Lucija Mlakar.


BARBARA FANEDL se je rodila 19.7.1986 v Mariboru, svojo glasbeno pot je pričela s petimi leti, ko se je pričela učiti violino na GŠ Maribor pri prof. Zvonki Pal. Po končani osnovni šoli se je odločila pot nadaljevati v smeri glasbe in opravila sprejemni izpit na SGBŠ Maribor, kjer je opravila prva dva letnika violine pri prof. Vesni Čobal, od tretjega letnika naprej je šolanje nadaljevala na Umetniški gimnaziji -–smer glasba – modul B pri prof. Danici Koren na GŠ Fran Korun Koželjski v Velenju. V času obiskovanja gimnazije je svoje znanje izpopolnjevala in razširjala tudi na področjih izven šolskih dejavnosti, saj se je udeleževala raznih violinskih seminarjev, tako v tujini kot doma, pri profesorjih Balzalorskem, Fisterju, Vernikovu, Sešku, Falgerju in drugih. Na tekmovanjih je dosegala lepe rezultate: zlato priznanje na regijskem tekmovanju Štajerske, Koroške, Prekmurja ter bronasto priznanje na državnem tekmovanju (Temsig). Udeležila se je tekmovanj v Gorici, Udinah (tam je dosegla 86 točk), njen največji uspeh doslej pa je bilo tekmovanje v Genovi, Arenzanu (Concorso di interpretazione musicale), kjer je dosegla prvo mesto s 97 točkami. V spremljavi gimnazijskega simfoničnega orkestra se je izkazala tudi kot solistka. S klavirskim triom je na 8. regijskem tekmovanju celjskega in koroškega območja dosegli zlato priznanje in pravo mesto. Kot članica akademskega godalnega orkestra DGUM redno sodeluje na koncertih, svoje znanje pa izpopolnjuje tudi z igranjem pri drugih orkestrih ter raznimi komornimi zasedbami, svojo glasbeno izobraževanje pa želi nadaljevati na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


KRISTINA PEČNIK se je rodila 30.6.1987 v Sarajevu, osnovno glasbeno izobraževanje je končala v GŠ Risto Savin v Žalcu pri prof. Magdaleni Navodnik. Pod njenim mentorstvom se je udeležila raznih tekmovanj in seminarjev. Leta 1998 je na področnem tekmovanju pianistov Štajerske in Koroške v Celju dosegla srebrno priznanje, dve leti zatem se je udeležila mednarodnega tekmovanja pianistov »Etude i skale« v Zagrebu. Na regijskem tekmovanju Štajerske, Koroške in Prekmurja v Mariboru je dosegla srebrno priznanje, na pripravah pred tekmovanjem je aktivno sodelovala na seminarju prof. Constantina Bogina v organizaciji Ateljeja Taritini iz Ljubljane. Šolanje je nato nadaljevala na GŠ Fran Koruna Koželjskega v Velenju pri prof. Milici Šnajder, katera jo je uspešno pripravila na sprejemni izpit na Srednji glasbeni šoli. Je dijakinja Splošne in strokovne gimnazije Velenje - –umetniška gimnazija – smer glasba. Leta 2004 je pod mentorstvom prof. Milice Šnajder na regijskem tekmovanju Celjskega območja dosegla prvo mesto s 97 točkami, nato pa istega leta na državnem tekmovanju bronasto priznanje. Udeležila se je seminarja pri priznani pianistki Riti Kinki in pianistu Laszlu Baranyayu. Med številnimi nastopi je nastopila tudi na Klavirskem maratonu pianistov, s klavirskim triom pa je na 8. regijskem tekmovanju Celjske regije dosegla prvo mesto s 97 točkami. Svojo glasbeno pot bo nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani.


VALENTIN ŠTANTE se je rodil 26. nov. 1985 v Slovenj Gradcu. Svojo glasbeno pot je začel v nižji glasbeni šoli v Velenju. Kasneje se je po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Splošno in strokovno gimnazijo – Umetniško gimnazijo – instrument violina v Velenju, ki jo je leta 2004 tudi uspešno zaključil. Ves čas šolanja je razširjal svoje znanje, se redno udeleževal mojstrskih tečajev v tujini in doma in tako pridobljeno znanje s pridom uporabil na Mednarodnem tekmovanju v Italiji in na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije. Na tekmovanju v Italiji, katerega se je udeležilo deset držav (Concorso di interpretazione musicale v Genovi), je v kategoriji solisti dosegel drugo mesto in tretjo nagrado, v kategoriji komorna glasba v duetu je dosegel tretjo nagrado. Med srednješolskim izobraževanjem se je odločila še za pridobitev igranja drugega instrumenta – viole, kar namerava nadaljevati tudi še ob študiju violine. Šolanje pa želi nadaljevati na akademiji za glasbo nekje v tujini.


SPORED:


KLAVIRSKI TRIO

Barbara Fanedl, Lucija Mlakar, Kristina Pečnik


Antonio Vivaldi:

Koncert za dve violini in kavlir v a-molu, op. 3, št 8

Allegro

Larghetto

Allegro moderato


KLAVIRSKI TRIO

Barbara Fanedl, Valentin Štante, Kristina Pečnik


W. A. Mozart:

Kegelstatt – Trio, KV 498, za violino, violo in klavir

Andante

Menuet

Rondo


Robert Schumann:

Märchenerzählungen (Pravljice) – dva stavka, op. 132

Vivace e ben Marcato

Andante espressivo con tenerezza

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj