Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



PIHALNI KVINTET MARIBORSKE FILHARMONIJE



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 24.06.2005 ob 20.30

Nastopajo:

Asja Grauf - flavta

Dušan Krnjak - oboa

Srečko Kovačič - klarinet

Borut Pahič - rog

Jure Mesec – fagot


SREČKO KOVAČIČ je po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru nadaljeval študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. M. Gunzku. Že skoraj tri desetletja je prvi klarinetist orkestra mariborske Opere, bil je prvi klarinetist tudi v orkestru Mariborske filharmonije, zelo dejaven pa je tudi v različnih komornih zasedbah.


DUŠAN KRNJAK je se je po študiju na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi diplomiral, zaposlil v orkestru Opere in baleta SNG Maribor. Nastopal je v različnih komornih zasedbah doma in v tujini, bil je solist v orkestru mariborske Opere ter simfoničnem orkestru Mariborske filharmonije. Za svoje uspešno delo je prejel Glazerjevo nagrado.


ASJA GRAUF je absolventka flavte na Akademiji za glasbo v Grazu, sicer pa je dejavna v različnih komornih zasedbah. Najbolj znana med njimi je trio flavt Sonček, s katerim se je že predstavile tudi na salonu glasbenih umetnikov, v času šolanja je na državnih tekmovanjih kot solistka in tudi v komornih zasedbah prejela več nagrad. S triom flavt Sonček uspešno nastopa po vsej Sloveniji, udeležuje se raznih seminarjev, festivalov ter srečanj flavtistov doma in v tujini.


BORUT PAHIČ, Mariborčan, študiral je horno na Akdemiji za glasbo v Ljubljani v klasi profesorja Falovta. Sedaj je prvi hornist v orkestru mariborske Opere in simfonijskeg orkestra, sodeluje pa v različnih komornih skupinah.

Spored:


J. S. Bach (arr. W. Schlink): Fuga v G-duru

J. Haydn (arr. H. Perry): Divetimento

W. A. Mozart: Fanstasie v f-molu (Ein Stück für ein Orgelwerk in eine Uhr)

F. A. Rösler: Kvintet v Es-duru

P. Taffanel: Quintet (Allegro con moto)

Arr. A. Frackenpohl: Colonial sketches

M. Tavares: Kvintet za pihala, op. 28

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj