Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KOSOVNI ODPADKI (ITALIJA), SKALP



Prizorie: Večerov oder
as: 07.07.2005 ob 21.30

KOSOVNI ODPADKI:

Mauro Punteri (vokal, kitara)

Leo Virgili (trombon, trobenta, kitara, vokal)

Davide "Virus" Drius (harmonika, vokal)

Jvan Moda (bobni, tolkala)

Oscar »Calendula« Schwander (bas, vokal)

Adriano Coco (violina, vokal)

Michele Bregant (klarinet, saksofon)


Skupina Kosovni odpadki (ime so izbrali, ker jim zveni zabavno in smešno) sicer prihaja iz Furlanije, vendar jo jezikovne in krvne vezi njenih članov povezujejo z veliko širšim območjem, ki se razteza vse od Balkana do Argentine ter od Bolivije do Srednjega vzhoda. Sami pravijo, da predstavljajo drugi pol globalizacije in potrošništva – sistematično trošenje virov oziroma surovin. Ob tem mislijo na vse, kar drugi zavržejo, predvsem zvoke, ritme, jezik in tradicije, ki jih reciklirajo in ponovno oživijo.

Glasba, ki jo ustvarjajo je lahkotna, a nikoli banalna. V njej najdemo veliko ritmov Balkana, ki jo delajo nepozabno.

Besedila Kosovnih odpadkov so avtohtoni izraz sveta, iz katerega prihajajo, zato so napisana v slovenščini, furlanščini pa tudi v drugih jezikih. Članom se to zdi nekaj povsem običajnega, predvsem ker tako slovenski kot furlanski jezik smatrajo za materin jezik. Skupina izstopa še po tem, da v svojo glasbo skuša vključiti tudi sodobno furlansko poezijo.

Prav ta večjezična in kozmopolitanska mešanica je tista, ki skupino postavlja v osredje furlanske glasbene scene, v kateri se pojavlja ogromno - stilsko zelo različnih - skupin.


SKALP:

Peter Krkoč (vokal)

Tonči Valič (bobni)

Robert Širok (kitara)

Matjaž Koron (bas, vokal)

Mladen Marjanovič (kitara, vokal)


Skupina SKALP je nastala v začetku leta 1998 v okolici Ajdovščine. Na začetku so fantje koncertirali le v Vipavski dolini, kmalu pa jih je opazilo več organizatorjev koncertov in tako se je začela »odiseja« po Sloveniji.

V sredini leta 1999 je skupina posnela prvi singl Vrtičkar, ki je na lokalnih radijih zasedel prva mesta glasbenih lestvic. SKALP so bili odločeni posneti prvenec, a se ideja ni uresničila zaradi finančnih težav in odhoda enega izmed članov.

Sledilo je pet let intenzivnih vaj, pisanja novih komadov in nastopanja kot predskupina znanim bendom (Šank Rock, Tabu, Siddharta, Tinkara Kovač, Lara Baruca, Zmelkoow...). Pa tudi pet let festivalov (3. mesto ŠOUM ROCK 2003) in nagrad, kot na primer nagrada RADIA KOPER za najbolj perspektiven rock band, kar jim je prineslo brezplačno snemanje singla Metka baletka v prestižnem studiu Hendrix. Metka baletka se je iz studia povzpela na vrhove lestvic več slovenskih radiev.

Avtorska glasba skupine Skalp ima prodoren in hkrati melodičen zvok, ki se navkljub modernim aranžmajem spogleduje z legendarno tradicijo rocka. Fantje izvajajo na koncertih svoje skladbe in nekaj priredb tujih izvajalcev.

V leto 2005 vstopa skupina z ambicijami snemanja prvenca, videospota ter promocije teh po številnih koncertih širom Slovenije.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj