Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



EAST QUINTET (INDIJA, SLOVENIJA)



Prizorie: Sodni stolp
as: 27.06.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Ashis Roy (tabla)

Damir Višič (sarod)

Nino Mureškič (tolkala)

Samo Salamon (kitara)

Samo Pečar (bas)


East quintet je posledica sodobnih klasičnih melodij in ritma stare in nove Indije prepletena z poliritmijo afriške tradicije, na momente tudi drum&bass v akustični preobleki z dodatkom liričnega jazz-a in še bi se našlo…

Če nadaljujemo z glasbeno besedo ali jezikom. Kaj je jezik? Jezik ni refleksija sveta! Razvija se po lastni avtonomni logiki in njegovi pomeni za osmišljanje sveta so poljubno izbrani. Ljudje zato nimamo neposrednega dostopa do »resničnosti«, saj moramo, če želimo razmišljati o svetu, nujno uporabiti jezik.

»Resničnost« pa lahko interpretiramo z glasbo. Združevanje glasbenih tradicij in glasbenih zvrsti vzpostavlja univerzalni glasbeni jezik, ki vsebuje različne interpretacije sveta. Univerzalni jezik pa si ne razbija glave s spoznanjem »resničnosti«, saj je že del nje. Kozmični prostor resonance je utelešen v vseh nas. Melodije in ritmi so del narave, naše korenine. Glasba odpira neskončen prostor, kjer besede in njihovi pomeni odpadejo. Odpravimo se na potovanje nediskurzivni dimenziji. Smisel je v glasbeni igri, ki ni obremenjena z iskanjem »resničnosti«, ampak z občutenjem njene mogočnosti.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj