Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



WUNMI (NIGERIJA, VELIKA BRITANIJA)



Prizorie: Večerov oder
as: 08.07.2005 ob 21.30

Nastopajo:

Omotayo Olaiya - Wunmi (vokal)

Carla Michelle Gomez – Sharp (vokal)

Jose Joyette - Don Jose (bobni, tolkala)

Neil J. Williams (bas)

Peter Adams (klaviature)

Adam Drake (kitara)

King Salim Faukner Ajanku (tolkala)


Wunmi je bila rojena v Londonu. Pri štirih letih se je preselila v nigerski Logos, kjer je preživela večji del svojega otroštva in se navdušila nad glasbo, deloma zaradi glasbenikov kova Fela Kuti, Roy Ayers, James Brown, Kate Bush in Sade. Ne dolgo za tem, ko se je v rodni London vrnila kot najstnica, je že kaj kmalu stopila na pot uspeha.

Glasbena industrija jo je najprej opazila v osemdesetih kot plesalko z zapeljivimi kitkami v video spotu zasedbe Soul II Soul za njihov mega hit »Keep on moving«. Gledalce je očarala s popolnoma samosvojimi plesnimi gibi. Enako energično je hrumela po londonski underground glasbeni sceni. Z nastopi v klubih, kot sta Fridge in Ministry of Sound, si je prislužila sodelovanje v oglaševalski akciji londonske radijske postaje KISS FM, s katerim je zapečatila status ikone londonske klubske kulture.

Po tem, ko je za zmeraj zaznamovala londonsko plesno in klubske sceno, si je Wunmi postavila višje cilje. Odšla je v New York, mednarodni karieri naproti. V združenih državah je s svojim energičnim pristopom dvignila prav toliko prahu kot v Veliki Britaniji. Američani so ji nadeli vzdevke afriška Grace Jones, afriška Madona ali ženska različica Fela Kutija. Da je tem vzdevkom popolnoma dorasla, je dokazala z vrsto nastopov v najbolj razvpitih newyorških lokalih, klubih in poletnih odrih. Nastopila je tudi na Japonskem, Portugalskem, v Italiji, Nemčiji, Kanadi, Belgiji, Južni Afriki ter na legendarnem Zenithu v Parizu.

Wunmi svoje občinstvo očara s svojimi tipičnimi in nalezljivimi vokalnimi sposobnostmi, energičnim plesom, neverjetnimi modnimi kreacijami in brezmejno energijo. Bliskanje in grmenje nista nič proti nevihti, ki jo na odru uprizori vsestranska Wunmi. Konec koncev je s svojim prepoznavnim londonskim flairom, fineso afriškega Lagosa in newyorško pestrostjo že ničkolikokrat zanetila evropske in ameriške klubske lokale. Wunmi, danes že univerzalna glasbena ikona, vsako prizorišče razžari s strastnimi afriškimi, house in soul groovi.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj