Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ETNO KLARINETNO



Prizorie: Sodni stolp
as: 28.06.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Andrej Zupan (klarinet)

Maja Djordjević (vokal)

Žarko Vojinović (harmonika)

Zlatko Magdevski (kitara)

Damir Rasiewicz (bas)

Agim Brizani (bobni)


Skupina ETNO KLARINETNO obstaja že tretjo leto. V repertoarju skupine je, kot samo ime pove, etno glasba, torej ljudska glasba različnih narodov - predvsem balkanskih, ki jih skupina izvaja kar se da avtentično. Člani zasedbe so nastopili že na mnogih festivalskih odrih doma in v tujini.


Skupino sestavlja šest članov:

ANDREJ ZUPAN (klarinet) je eden vodilnih slovenskih klarinetistov, do nedavnega solist Ljubljanske Opere, sedaj profesor na Srednji glasbeni šoli in pa dirigent različnih orkestrov. Poleg zajetnega števila zgoščenk, je napisal tudi prvo slovensko knjigo o klarinetu.


MAJA DJORDJEVIĆ (vokal) je poglobila svojo ljubezen do orientalnih ritmov med bivanjem na Bližnjem vzhodu. Čeprav brez formalne glasbene izobrazbe – glasbo ima v genih, saj je bila mati pevka, babica pa profesor klavirja – je temperamentna pevka najboljše poživilo, če se želite »zdramiti« iz zaspanosti.


ŽARKO VOJINOVIĆ (harmonika) je igral in še igra v različnih zasedbah. Tuja mu ni niti klasična glasba, smisel za neparne ritme in občutek za tovrstno glasbo pa mu je verjetno prirojen. Tudi brez inštrumenta je gotovo najtežji član skupine.


Če ZLATKO MAGDEVSKI (kitara) ne bi bil računalniški inženir, bi bil verjetno profesionalni glasbenik, saj ni inštrumenta iz katerega ne bi znal izvabiti melodijo. Tako pa poučuje dijake Srednje zdravstvene šole in je gotovo največji glasbeni navdušenec v skupini.


DAMIR RASIEWICZ (bas) prihaja iz družine glasbenikov. Mati in dve teti sta diplomirani violinistki, tretja teta pianistka, stric čelist, oče trobentač. Ali je kakšen razlog, da fant ne bi bil diplomirani kontrabasist in povrhu igral v Radijskem simfoničnem orkestru? Poleg tega pa še dejstvo, da je bil dedek eden največjih skladateljev Bosne in Hercegovine.


AGIM BRIZANI (bobni) je človek, ki igra kar se da različne zvrsti glasbe in s svojim občutkom zadovoljuje potrebe po takšni ali drugačni ritmiki. Balkansko-orientalna enigma, ameriška strast do različnih zmedujočih sinkop, klasična glasba, jazz… vse v eni osebi, njegovih metlicah, palicah ali dlaneh…


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj