Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



MADERA LIMPIA (ARGENTINA, ČILE, KOLUMBIJA, KUBA, PERU)



Prizorie: Večerov oder
as: 28.06.2005 ob 21.30

Nastopajo:

Yasel González Rivera (vokal)

Gerald Thomas Collymore (vokal)

Alexis Delfin Sanchez (tolkala, marimba)

Angel Rubio Espinoza

Pedro Garcia Sanchez

Rafael Ocaña Creagh


Madera Limpia, skupina doma z vzhoda Guantanama, predstavlja pravo nasprotje evropskim klišejem o Kubi in kubanski glasbi, ki se med drugim pojavljajo okoli znamenitega Buena Vista Social Cluba. V svoji glasbi se sooča z manj rožnatimi platmi življenja, z življenjem brez barov in klubov, življenjem na cesti, kjer dolgčas preganjajo s plesom, glasbo, rumom in seksom. Da, to so prvine njihove glasbe, povite v tradicionalni son, salso in changüi ter kombinirane z modernim hip-hopom in rapom. Mešanica, ki nastane, je hitra, vroča in agresivna. Takšne glasbe se ni mogoče naučiti, imaš jo v krvi ali pa ne. Njen nepogrešljiv del so steklenice, pločevinke, palice, plastika in drugi ostanki civilizacije, ki jih glasbeniki s ceste priladijo in uporabijo kot instrumente. Prav ti glasbi, ki jo igra Madera Limpia, dajejo edinstven značaj, saj upodabljajo kulturo in življenjski stil mlade Kube.


»Vse kar želim, je živeti. Medtem ko živim, lahko sanjam, da bom dobil, česar nimam – nimam pa ničesar. Samo če živim, mi lahko uspe,« je povedal pevec skupine Yasel González Rivera.


Zgodbo skupine in to, večini neznano, plat Kube je režiserka Alina Teodorescu upodobila v filmu »Paraiso«, za katerega je prejela številne nagrade.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj