Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



SLOVENCI V VESOLJU (*)


Teater 55, Ljubljana


Prizorie: Oder Rotovž - večerni program
as: 25.06.2005 ob 22.00

Avtorja: Branko Djurić, Marko Pokorn,

režija: Branko Djurić – Đuro,

igrajo: Aljoša Ternovšek, Gojmir Lešnjak – Gojc, Karin Komljanec, Alenka Tetičkovič

produkcija: Teater 55


Piše se leto 3026. Človeštvo je zaradi globalnega segrevanja prisiljeno zapustiti planet. Na južnem in severnem tečaju se je vzpostavila mediteranska klima. Povsod drugod pa je postalo neznosno vroče. Pomanjkanje vode je prisililo slovenske kmete, da pobijejo še zadnje črede kamel na Pokljuki.

NATO, ki se je obdržal kot edina svetovna velesila, je zato poslal predstavnike vseh držav članic na oddaljene planete, da bi tam ohranili človeško vrsto.

Tudi Slovenija, ki je v zadnjem trenutku postala članica NATA, je dobila svojo vesoljsko ladjo in nalogo, da naseli majhen planet v ozvezdju Alfa centavri.

Gledalci bodo priča zgodovinskemu pohodu raketoplana SLOVENIA z elitno posadko – najlepša Slovenka (Alenka Tetičkovič), najpametnejša Slovenka (Karin Komljanec), vsestranski šarmantni pilot in da ne bi bilo zamere, Slovenec, ki je bil izbran na loteriji (Gojmir Lešnjak - Gojc). Ali jim bo uspelo priti na tisoč svetlobnih let oddaljen planet? Jim bo uspelo ohraniti naš narod? Kajti njihova življenja so kratka in potovanje dolgo, zato morajo, pod nadzorom računalnika, med drugim poskrbeti tudi za reprodukcijo...

Ljubezen do naroda in predvsem do samih sebe jih bo popeljala preko nevarnosti, ki prežijo v vesolju. Upajmo, da jih bo popeljala tudi preko lastni človeških slabosti.

Djurić in Pokorn, avtorja, ki sta se podpisala pod uspešnice kot so Teater Paradižnik in Čas za spermembo, nam tudi tokrat pretita s smehom do solz!


Predstavo so ustvarili...

Na režijskem stolčku je med nastajanjem predstave sedel Branko Djurić - Djuro, glavne vloge pa so zasedli Aljoša Ternovšek, Karin Komljanec, Alenka Tetičkovič in Gojmir Lešnjak. Teater 55, neodvisno gledališče, ki se je specializiralo za komedije, se je občinstvu najbolj vtisnilo v spomin s predstavami Elizabeta je zagreta, Lažeš, kradeš, škampe ješ in Čas za spermembo.


(*) Prireditev s posebno vstopnino. Več o VSTOPNICAH

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj