Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



PETER ANDREJ & BAND



Prizorie: Sodni stolp
as: 04.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Peter Andrej (vokal, kitara)

Dejan Berden (klaviature, harmonika)

Matjaž Krivec (kontrabas)

Ciril Sem (tolkala)


Peter Andrej je pesnik, glasbenik, studijski snemalec in producent, ki živi in dela v Rušah. Doslej je na zgoščenkah izdal »Hišo iz kart« – songe, ki jih je uglasbil v predstavi Borisa. A. Novaka, »Pohorske poti« - uglasbene pesmi Janka Glazerja, »Valovanje« - uglasbeno poezijo Erike Vouk in Petra Andreja.

Na področju produkcije in postprodukcije zvoka je kot snemalec ali producent sodeloval pri ploščah: KANTfest 2003, 2004, Pohorske poti, Valovanje, skupine Posodi mi jurja, solo pevke Nilde Luketič, Xenje Jus ter nazadnje skupine PATETTICO.

Je producent in idejni oče festivala kantavtorstva KANTFEST.

Z vokalistko Barbaro Gabrielle in glasbeniki PATETTIC-a je na festivalu FLOR 2003 predstavil svojo kabaretno poemo Hotel za 2, v novembru 2003 pa nastopil na Festivalu šansona.

S svojimi in uglasbenimi pesmimi P. Eluarda, F. G. Lorce, B. Brechta, O. Župančiča, E. Vouk, B. A. Novaka, B. Namestnik, A. Štegerja in drugih, je v svojih nastopih kot kantavtor obredel Lent, Cankarjev dom, Borštnikovo srečanje, KUD-France Prešeren, Trst - ter mnoge druge odre.

21. marca je bila premiera njegove glasbene predstave »Rože za F. «, ki bo sedaj izšla na DVD nosilcu - pravkar, 13. maja, pa je bil gost v oddaji Jureta Longyke » IZŠTEKANI«, kjer je predstavil nov album z naslovom – »Povabilo na čaj«, ki prinaša izbor že omenjene uglasbene poezije – ter rockovski album Libero, njegove prve plošče z BAND-om, ki nosi ime albuma.

V Sodnem stolpu na Lentu bo tokrat predstavil glasbo iz albuma » Povabilo na čaj«.


DEJAN BERDEN je profesor glasbe in vrhunski inštrumentalist. Njegov glasbeni razpon sega od klasike preko jazza do improvizirane glasbe, prav tako pa je pestro in raznoliko tudi njegovo udejstvovanje na različnih področjih, povezanih z glasbo. Kot pianist, skladatelj, aranžer ali producent je sodeloval pri mnogih projektih bodisi solistične bodisi ansamblske narave, najpomembnejši pa so: Improces (solo klavir), The Heat Flower (Vasko Atanasovski Quartet), Suite de passion (trio Atanasovski/Berden/Bartoli), Pieces of Redemption (Atanasovski, Berden), kvartet Košica (sodobna improvizirana glasba), V ogledalu tvojem (uglasbitev poezije Gabrijele Hren) itd. Trenutno deluje v zasedbi Vasko Atanasovski Quartet in poučuje klavir na Glasbeni šoli Slovenska Bistrica.


MATJAŽ KRIVEC je na slovenski glasbeni sceni aktiven kot inštrumentalist (kitara, električni bas, kontrabas), skladatelj in aranžer. V svojem delovanju zaobjema različne glasbene stile, od popa in rocka do etno glasbe, otroških pesmi, šansona in jazza. Sodeloval je pri najrazličnejših glasbenih projektih, med katerimi so najpomembnejši: kvartet Košica (sodobna improvizirana glasba), V ogledalu tvojem (aranžma in uglasbitev poezije Gabrijele Hren), Cantorana (poezija Boruta Gombača v songovski preobleki), Prospeh enssemble (etno-jazz world music), Samo Šalomon D'n'B Trio (drum'n'bass, jungle jazz) in Samo Salamon Etno Quartet (etno jazz). Matjaž je tudi eden rednih sodelavcev Vaska Atanasovskega.


CIRIL SEM je na slovenski glasbeni sceni poznan kot eden najzanimivejših jazz in etno bobnarjev. Po končani nižji glasbeni šoli je svojo glasbeno izobrazbo izpopolnjeval v Centru za jazz in elektroakustiko v Mariboru, ter na številnih glasbenih delavnicah. Sodeloval je s številnimi znanimi glasbeniki (Zlatko Kaučič, Berti Rodošek, Dejan Pečenko, David Jarh, Igor Bezget, Vasko Atanasovski idr.) in igral v najrazličnejših glasbenih zasedbah (rock skupina Uncle Jack, acid-jazz skupina Octopus, orkester Energia, etno jazz skupina iMPRODooM idr.).

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj