Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



TARARAM (IZRAEL)



Prizorie: Glavni oder na Dravi
as: 04.07.2005 ob 21.30

Nastopajo:

Navon Amos (ples, tolkala)

Itai Polishuk (igra, ples, tolkala)

Yair Tzabari (tolkala, igra)

Noa Halevi (tolkala)

Odelia Oknin (vokal, ples)

Stav Nahum (tolkala)

Matan Shvekey (artist)

Smadar Perry (artist)


Živahno, eksplozivno, vznemirljivo in energično, to je le nekaj besed, s katerimi lahko opišemo občutke gledalcev ob predstavi TARARAM. Gre za mešanje impulzivnih ritmov, glasbe in gibov z koreografiranim bobnanjem, izjemni vokali, zabavnimi zvoki in teatralnimi veščinami.

Kreativen ansambel upodabljajočih umetnikov s pomočjo vsakdanjih predmetov, kot so industrijska orodja, zavrženi bobni in tolkala in seveda s pomočjo enega najosnovnejših instrumentov, človeškega telesa, izvaja edinstven spektakel neverjetne glasbe.

Najbrž ni prav veliko skupin, za katere bi lahko uporabili znani rek »Nomen est omen«. Tararam pa brez vsakršnega dvoma so ena takšnih zasedb. Ime, ki so si ga izbrali, v hebrejščini pomeni direndaj oz. razburjenost. In prav takšna je njihova glasba – en velik direndaj, ki razburi vsak človeški čut, tako da občinstvo intuitivno začne udarjati z nogami ob tla in ploskati v ritmu, po predstavi pa udarja in bobna po vsem, kar jim na poti domov prekriža pot.

Prvi nastop so Tararam izvedli leta 1997 na Izraelskem festivalu odrskih umetnosti. Od takrat naprej se več ali manj neprestano potikajo po turnejah, televizijski nastopi so postali rutina. Takšna zagnanost v kombinaciji z odličnimi kritikami jim je prinesla nastope na večini najodmevnejših mednarodnih kulturnih prireditev po vsem svetu, med drugim tudi na Olimpijskih igrah 2004 v Atenah.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj