Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



STRUNE



Prizorie: Sodni stolp
as: 25.06.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Snežana Djodjievska-Dimkaroska (vokal, tamburin, tapan)

Katinka Dimkaroska (vokal, tapan)

Narcis Salihović (violina)

Žarko Vojinović (harmonika)

Brane Orlič (kitara)

Damir Rasiewicz (kontrabas)


Skupina Strune je nastala decembra 1996. Že od začetka neguje makedonsko ljudsko glasbo, pa tudi ljudsko glasbo drugih narodov (balkanskih, ruskega, izraelskega, turškega itn.) Za makedonsko glasbo so se odločili zaradi izrazito privlačnih harmonij (mešanje krščanske in islamske kulture je pustilo sledove tudi v glasbi) ter skoraj neomejenega bogastva ritmov (5/8, 7/8, 9/8, 11/16, 13/8, 25/16…).

Strune imajo za seboj že kar nekaj uspešnih nastopov doma in v tujini. Še posebej ponosni so na udeležbo na treh festivalih: Skopskem in Ohridskem poletju ter bitolskem Interfestu. Na slednjem so bila prva etno zasedba, ki se je udeležila tega festivala klasične glasbe.

Strune so posnele dve zgoščenki. Za drugo je pravice odkupila založniška hiša ARC World Music. Tako so strune delček makedonskega glasbenega izročila posredovale celemu svetu.

Čeprav je zasedba v letih delovanja doživela nekaj sprememb v zasedbi, je njena idejna osnova ostala nespremenjena. Glasbo že od začetka izvajajo izključno na akustičnih inštrumentih, v primerno velikih prostorih pa tudi brez ozvočenja.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj