Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KLAVIRSKI TRIO STRLIČ, KOVAČIČ, STRLIČ



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 29.06.2005 ob 20.30

Nastopajo:

Gregor Kovačič – klarinet

Gorazd Strlič – violončelo

Mirjam Strlič – klavir


GREGOR KOVAČIČ je študij klarineta začel pri očetu, Srečku Kovačiču, zaključil pa ga je v razredu prof. Alojza Zupana na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se nato izpopolnjeval pri prof. Kalmenu Oppermanu v New Yorku. Na povabilo L'Academie musicale de Villecroze je sodeloval s Paulom Meyerjem in Michelom Prtalom. Je udeleženec mojstrskih tečajev, ki so jih vodili Richard Stoltzman, Anthony Pay in Jacques Di Donato. Deluje kot pedagog na glasbeni šoli Ravne na Koroškem ter igra v orkestru Opere SNG Maribor in Pihalnem orkestru železarjev Ravne. S triom Mefisto je prejel študentsko Prešernovo nagrado ter bil član European Opera Orchestra. Orchestre des Jeunes de la Mediteranee, Orchestre Symphonique des Jeunes de Suisse in L'Orchestre Europeen des Jeunes Musicales. Kot solist ter član različnih ansamblov je nastopal po Sloveniji, Evropi, Bližnjem vzhodu, Severni Afriki in Severni Ameriki.


GORAZD STRLIČ je prvi violončelist orkestra Opere in baleta SNG Maribor. Violončelo igra od sedmega leta starosti, nižjo in srednjo glasbeno šolo je zaključil pri prof. Vladimirju Kovačiči na SGBŠ Maribor. Je dobitnik številnih nagrad tako rpi nas kot v tujini. Najbolj odmevne so: druga nagrada na tekmovanju v Lienzu, tretja in prava nagrada na državnem tekmovanju ter druga nagrada na tekmovanju Alpe Adra v Gorici. Za uspešno umetniško delovanje v času srednješolskega izobraževanja je prejel Klasinčevo nagrado. Več let že uspešno sodeluje na raznih festivalih (Glasbeni september, Festival Ljubljana, Festival Lnet). Kot solist je večkrat nastopil z raznimi simfoničnimi orkestri, s katerimi je izvedel naslednje koncerte: Vivaldijev, Haydnov (C-dur), Stamizov (G-dur) ter Elgarjev (e-mol). Za slednjega je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. V letu 2004 je z odliko diplomiral v razredu prof. Cirila Škerjanca, kmalu zatem je bil povabljen na sodelovanje z mladinskim orkestrom Gustav Maherl iz Dunaja, s katerim so imeli turnejo po Evropi.


MIRJAM STRLIČ je leta 2003 diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Acija Bertonclja. Njeno glasbeno pot pa sta zaznamovali še prof. Nadja Žerjal in pof. Alenka Dekleva na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. V času študija se je udeležila več klavirskih seminarjev ter tečajev komorne igre doma in v tujini. Sedaj poučuje in korepetira na Srednji glasbeni šoli Maribor in igra v različnih komornih skupinah, predvsem pa že vrsto let sodeluje v duu z Gorazdom Strličem in imata koncerte po Sloveniji in v zamejstvu.


SPORED:


Ludwig van Beethoven:

Trio v B-duru, opo.11

Allegro con brio

Adagio

Allerghetto con variazzioni



Johannes Brahms:

Trio v a-molu, op.114

Allegro

Adagio

Andante grazioso

Allegro

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj