Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



HOTEL BABILON (*)


Avtonomno gledališče Lili Irt


Prizorie: Oder Rotovž - večerni program
as: 09.07.2005 ob 22.00

Režija: Tijana Zinajić

koreografija: Mojca Horvat

kostumi: Zoran Garevski

glasba: Global.Kryner

igra: Violeta Tomič

produkcija: Avtonomno gledališče Lili Irt


1 igralka, 11 vlog, 111 različnih trenutkov smeha.

V komediji Hotel Babilon nastopa 11 oseb, ki pripovedujejo nenavadno zgodbo ljubezni, ki se je zgodila poleti v majhnem primorskem mestecu, med češko turistko Zuzano Kollarovo in lokalnim zapeljivcem, receptorjem Janezom Vodopivcem, bolj znanim pod imenom Gianni Bevilaqua.

Ko profesionalni zapeljivec zavrže naivno dekle, se v navalu ljubosumnosti zgodi poskus umora. Mediji hitro izbrskajo zgodbo, jo napihnejo, nekateri jo celo spremenijo do nerazpoznavnosti. V TV show z naslovom »Zgodbe, ki jih piše življenje«, znana TV voditeljica povabi očividce... Slišali bomo izpoved gostov tega hotela, ki so bili priče nenavadnemu dogodku (Dolenjke, Avstrijca, Bosanke, Američanke, Rusinje, Čehinje in napadenega receptorja).

Komu boste verjeli? Preden bo razsodilo sodišče, razsodite vi!


MIRO GAVRAN se je rodil leta 1961 in je najpogosteje izvajan hrvaški dramatik v zadnjih petnajstih letih.Njegova gledališka dela so doživela več kot sto premijer na Hrvaškem, Madžarskem,Poljskem, Nizozemskem,ZDA, Bolgarskem, Slovaškem, Indiji, BIH, Sloveniji…

Pomembnejši dramski teksti: Vse o ženskah, Ko umira igralec, Mož moje žene, Noč bogov, Kreontova Antigona, Ljubezni Georga Washingtona, Pozabi Hollywood, Veseli štirikotnik, Iščem moža, s kulturo srca, Čehov je rekel zbogom Tolstoju, Otelo s Suska, Pacijent doktorja Freuda…

On je prvi in do zdaj tudi edini hrvaški autor,čigar drama (Kralji in konušarji) je bila uprizorjena v znanem ameriškem Eugene O'Neill Theater Centru.

Objavil je šest romanov: Pozabljeni sin, Kako smo si lomili noge, Klara, Margarita, Judita in Krstnik.

Napisal je filmski scenarij Dedek in babica se ločujeta in sedem knjig za mlade bralce.Za svoje literarno ustvarjanje je dobil cca petnajst književnih in gledaliških nagrad, med njimi mednarodno nagrado za književnost CENTRAL EUROPEAN TIMEA v Budimpešti, ki se dodeljuje najboljšim pisateljem srednje Evrope. V zadnjih dvajsetih letih je njegove predstave obiskalo več kot milijon gledalcev.


VIOLETA TOMIČ je igralka, ki je za svoje ustvarjanje prejela kar nekaj nagrad (dve Severjevi in Zlato ptico), sodelovala pa je s skoraj vsemi gledališči (EG Glej, SLG Celje, PG Kranj, LG Jože Pengov, Lutkovno gledališče, Komorno gledališče,Koreodrama, SNG Drama, SNG Opera in Balet, Špasteater, Sestre Scipion Nasice…)

Petnajst let je bila zaposlena v Mestnem Gledališču Ljubljanskem, kjer je ustvarila kar nekaj opaznih vlog:(Nežka v »Ta veseli dan ali Matiček se ženi«, Juliete v Mannovem »Mefistu«, Alkmena v molierovem »Amfitrionu«,Beatrice v »Slugi dveh gospodov«….)

Režirala (in igrala) je otroški musical KLOVN BING BANG BONG(neodvisna produkcija), uspešnico ŽURKA ZA PUNCE (društvo B51) in KRUH Z MASLOM (Šentjakobsko gledališče).

Glas je posodila mnogim likom iz risanih filmov (Zobne miške,Medvedkov Božič, Gasilec Samo, Snežko Snežak,Svetek…)

Za Otroški in mladinski program je posnela TELERIME, ekranizirano poezijo za otroke, trenutno jo spremljamo kot voditeljico kviza NAJŠIBKEJŠI ČLEN.

V letu 2004 je ustanovila AVTONOMNO GLEDALIŠČE LILI IRT in kot svojo prvo premiero uprizorila monokomedijo »HOTEL BABILON« avtorja Mira Gavrana.


(*) Prireditev s posebno vstopnino. Več o VSTOPNICAH


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj