Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ZORAN PREDIN



Prizorie: Jurčkov oder
as: 03.07.2005 ob 20.10

Nastopata:

Zoran Predin (vokal, kitara)

Danilo Ženko (klaviature)


Zoran Predin je priznani slovenski glasbenik, pesnik in kantavtor. Poznamo ga po odlični glasbi v številnih slovenskih filmih, televizijskih nadaljevankah in gledaliških predstavah, po neštetih že skoraj ponarodelih besedilih ter nepozabnih šansonih.

Pred petindvajsetimi leti je ustanovil svojo rokersko skupino in ji z imenom Lačni Franz naprtil ves svoj cinizem, sarkazem in občutek za parodijo. Lačni Franz so bili prvoligaški bend nekdanje Jugoslavije.V enajstih letih neprestanega nastopanja - povprečno petdeset koncertov letno, je Predin kot glavni in večinski avtor z Lačnimi Franzi posnel 9 LP albumov.

V devetdesetih je začel samostojno kariero kot šansonjer z velikim Arsenom Dedićem in LP albumom Svjedoci - Priče. Z lastno vizijo pop pesmic se je poigraval na samostojnih CD Gate na glavo in Napad ljubezni. Zaplaval je tudi v etno balade in romance in s skupino Šukar, ki igra tradicionalno cigansko glasbo, posnel zelo uspešen CD Mentol bombon.

Leta '98 je izšel album Ljubimec iz omare (All-purpose lover), ki ga je s skupino Mar Django Quartet, zasadil v kraljestvo gypsy swinga, žanra s katerim je odrinil v Evropo.

Koncerti v Parizu, Londonu in Edinburghu 1999, na Dunaju in v Montpellieru lani, ter povabila v Notingham - Združeno kraljestvo, Pitsburg - ZDA in Melbourne in Sidney - Avstralija letos so samo še en dokaz, da se z avtorsko pesmijo lahko prebiješ na svetovne odre. V letu 2000 je ustanovil skupino Orkester adijo pamet s katero je v razširjeni zasedbi s klavirjem in klarinetom, nadgradil svoj program in konec leta posnel CD z naslovom Lovec na sanje.

Izredno uspešni nastopi na Manly Jazz Festivalu v Sidneyu je bil krona zelo uspešnega jazzy obdobja. Prišel je čas za spremembe. Z živim albumom V živo gre zares in prvo slovensko izdajo v MP3 formatu - Praslovan - v kateri je zajel prvih šest samostojnih albumov je zaključil obdobje gipsy swinga.

Zbral je skupino Žive legende in z njimi posnel izredno uspešen, po šestih letih spet električni album Strup za punce. Istočano pa je z bendom nastajal tudi akustični program, ki je zajemal vse najboljše iz preteklih let. S tako imenovanim akustičnim Irskim programom je z Živimi Legendami jeseni 2003 gostoval v Dublinu, Carlowu in Ballinasloeu na Irskem. Za leto 2004 se pripravljajo tri gostovanja: marca in maja Irska turneja, junija Kanada in oktobra spet Avstralija.

Pomemben del kariere predstavljajo tudi vsakoletni tradicionalno razprodani Valentinovi koncerti v Cankarjevem domu.

V času svoje polne in pisane kariere je Predin ustvaril glasbo za šest gledaliških predstav (Nočni prizori, Vida vidim, Stella, Domači učitelj, Češnjev vrt, Mein Kampf), za pet celovečernih filmov (Kormoran, Trinajstica, Decemberski dež, Triangel, Junaki petega razreda), za štiri TV nadaljevanke (Pripovedke iz medenega cvetličnjaka, Posel je posel, Junaki petega razreda, Moj prijatelj Arni) in izdal tri knjige pesmi in besedil (Praslovan, Sonček je in ti si skuštrana, Brez kravate in vezalk).

Sam pravi, da je šele na polovici svojega dela, da najboljše šele pride.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj