Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



DEJAN PEČENKO - VEČER S PRIJATELJI (AVSTRIJA, ZDA, SLOVENIJA)



Prizorie: Jazzlent
as: 24.06.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Dejan Pečenko (klavir)

Cathleen Dahl (vokal)

Herwik Matschy (alt, bariton saksofon)

Manč Kovačič (el. kontrabas)

Helmut Staral (ak. kontrabas)

Manfred Josel (bobni)

Nino Mureškič (tolkala)


Dejan Pečenko, rojen 1958 v Mariboru, deluje in živi v Sloveniji in Avstriji. Od leta 1989 je redni profesor jazz klavirja na Bruckner konservatoriju v Linzu in na Visoki šoli za glasbo v Grazu. Kot jazz pianist je dejaven že od leta 1981. Sodeloval je na večih evropskih jazz festivalih: Leverkusen, Lugano, Saalfelden, Wiesen, Moers; Ljubljana, Zagreb, Kristianstadt, Nürnberg, Debrecen, Berlin in seveda Maribor. Izvedel je tudi nekaj studijskih in TV produkcij za znane evropske TV hiše: ZDF, SAT 1, HTV, 3 SAT, ORF 1, TV SLO.

V svoji bogati glasbeni karieri je posnel nad 25 plošč in koncertiral s priznanimi jazzovskimi glasbeniki: Aladar Pege, Erich Kleinschuster, Harry Stoika, Reggie Workman, Doug Hammond, Lee Harper, Barbara Thompson, Boško Petrovič, Ernie Wilkins, Karl Heinz Miklin…

Je prvi slovenski jazzovski pianist, ki je izdal že drugo solistično ploščo z izključno avtorskimi skladbami. Jazz glasba, ki jo pianist izvaja je izpisana, z velikim deležem improvizacije, njena podlaga pa je mešanica stilov swinga, latina, klasike in sodobne improvizirane glasbe - torej ritmično razgibana in harmonsko bogata.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj