Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



IGOR BEZGET INTERACTIONS



Prizorie: Jazzlent
as: 28.06.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Igor Bezget (kitara, sarod, oud),

Nino Mureškič (tolkala),

Darko Stanakovski (bobni, tabla, tolkala),

Shivananda Sharma (tabla, violina),

Tadej Kampl (bas),

gost: Damir Višič (sarod)


lGOR BEZGET je leta 1968 rojen kitarist in avtor, že nekaj let zelo uspešno deluje na domači sceni improvizirane glasbe, jazza ter etno glasbe. Z glasbo se je začel ukvarjati v poznih najstniških letih, kot samouk glasbenik - kitarist. Vpisal se je na Brucknerjev konservatorij v Linzu (Avstrija) - oddelek za jazz, kjer je kitaro študiral pri profesorju Petru Omari. Posnetih ima preko 30 projektov avtorske glasbe v različnih glasbenih stilih znotraj jazza in svetovne glasbe. V projektih ali na jam sessionih je imel priložnost sodelovati tudi z priznanimi domačimi in tujimi glasbeniki, kot so Lester Bowie, Reggie Workman, Billy Harper, Johnathan Blake, Doug Hammond, Chico Freeman, Frank Lacy, Viktor Wooten, Giovanni Hidalgo, Andy McKee, Damion Reid, Ken Vandemark, Hamid Drake, Michel Goddard, Bruno Cesselli, Ares lavolazzi, Nicola Moresu, Marc Abrams, Zlatko Kavčič, Dejan Pečenko, Peter Ugrin, Ratko Divjak, Zoran Predin, Rok Golob itn. Projekti, v katerih je sodeloval, so bili nagrajeni s štirimi slovenskimi glasbenimi nagradami Zlati petelin, ter prav tako prestižno hrvaško glasbeno nagrado Porin. Sodeloval je tudi na različnih festivalih doma in v tujini, kot so na primer Ljubljana Jazz festival, Druga godba, Jazzlent, Kontrada, Jazz v maju, Kre – art, Zagreb gori (Hrvaška), Ingolstadter Jazz Tage (Nemčija), Night of jazz (Avstrija), Lignano jazz fest (Italija), Poletni festival Ljubljana, Funky open air, Cangas fest (Španija), Villa du conde (Portugalska), Manly Jazz Festival (Australija). Posnel je več koncertov avtorske glasbe na javnih snemanjih za slovensko, hrvaško in avstrijsko televizijo. Dejaven je tudi kot studijski glasbenik, avtor scenske glasbe ter glasbeni pedagog in učitelj kitare ma mednarodni glasbeno plesni delavnici v Mariboru , na Muzikaviva v Ljubljani kakor tudi na glasbeni šoli v Logatcu.


DAMIR VIŠIČ si je za svojo glasbeno pot izbral indijski klasični glasbeni žanr. Že vrsto let se pri različnih učiteljih v indijskem New Delhiu uči igrati na tradicionalni indijski inštrument sarod. Sodeloval je na številnih etno festivalih doma in po svetu (Okarina festival, Festival Lent, Festival Ljubljana, Retzhof festival). Poleg interpretiranja indijske klasične glasbe se ukvarja tudi z povezovanjem novih glasbenih trendov z indijskimi klasičnimi tradicijami.


NINO MUREŠKIČ je prvi tolkalec na slovenski etno ter jazz sceni. Sodeloval je z veliko večino slovenskih glasbenikov (verjetno bi bilo bolj smiselno naštevati s kom ni sodeloval), pa tudi z ogromno tujimi glasbeniki. Njegov spekter obvladanja svetovne glasbe je presunljiv. Več let se je igranja tolkal učil pri velikemu svetovnemu mojstru tolkal Glenu elezu v New Yorku. Njegov repertoar sega od latinskoameriških tolkal in ritmov (congas, bongos, timbales) preko afriških (djembe, kalimba itn.) ter arabskih (tarabuka, rig, bendir, frame drums itn.) do indijskih tolkal (kanjira, tabla). Posnel je tudi že svoj prvi avtorski projekt, na katerem je moč slišati vso njegovo širino. Je tudi vodja številnih glasbenih delavnic kakor tudi svoje tolkalske skupine z imenom Afir Bafir.


TADEJ KAMPL, leta 1981 rojen električni basist, je verjetno eden najperspektivnejših slovenskih instrumentalistov na tem instrumentu. Odlikujejo ga predvsem odlična tehnika in muzikalnost ter obvladanje različnih glasbenih stilov. Osnovno glasbeno znanje si je pridobil v glasbeni šoli na Ptuju kot trobilec. Z trobilnimi instrumenti se še vedno ukvarja v pihalnem orkestru Ptuj. Pred nekaj leti je začel igrati električni bas. Pozneje se je udeležil glasbene delavnice, ki jo je vodil Igor Bezget. Takrat se je prvič srečal z jazz in fusion glasbo. Svoj študij glasbe je v naslednjih letih usmeril v ta žanra. Trenutno obiskuje jazz oddelek konzervatorija v Celovcu. V tem času je pričel sodelovati z nekaterimi glasbeniki iz štajerskega konca, kot so na primer Marko Zaletelj, Samo Šalamon, Damir Fenrich, Andrej Križanič. Igra tudi v električnem triu Igorja Bezgeta Spectral Analysis, v skupini Black Balloon pa je nadomestil Roberta Novaka. Tadej Kampl je skratka glasbenik, ki ga bomo v prihodnosti pogosteje srečevali na koncertnih odrih.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj