Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KLAVIRSKI TRIO GREBENŠEK, MENONI, SIKUR



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 03.07.2005 ob 20.30

Nastopajo:

Jerneja Grebenšek - klavir

Mojca Menoni – violina

Martin Sikur - violončelo


GREBENŠEK JERNEJA (klavir) je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Aciju Bertonclju, podiplomski specialistični študij pa je končala pri prof. Laszlu Baranyayu. Na Univerzi za glasbo in scensko umetnost v Grazu je pri prof. Kaethe Wittlich zaključila magistrski študij klavirske komorne glasbe. Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih klavirja in komorne igre pri profesorjih Vassilyju Lobanovu, Jacobu Lateinerju, Paulu Guldi, Riti Kiniki in Altenberg triu.

Na tekmovanjih TEMSIG-a je prejela dve prvi in eno tretjo nagrado.

Pedagoško je dejavna kot asistentka na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru ter na glasbeni šoli v Velenju, kjer poučuje klavir in komorno igro.


MOJCA MENONI (violina) je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Dejana Bravničarja, specializacijo pa je zaključila pri prof. Vasiliju Meljnikovu.

V času študija je prejela dvakrat študentsko Prešernovo nagrado in sicer za solistični nastop z orkestrom ter za dosežke na področju komorne glasbe.

Na tekmovanju TEMSIG je prejela prvo nagrado.

Izpopolnjevala se je na mojstrskih tečajih violine in komorne igre pri profesorjih I. Ozimu, C. Hutcap, V. Snitilu, H. Meyerju ter D. Schwarzberg.

Trenutno je vodja drugih violin v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija in nastopa kot solistka ter v različnih komornih sestavih.


MARTIN SIKUR (violončelo) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Cirila Škerjanca. Za svoje glasbeno delovanje je prejel več nagrad in priznanj. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih violončela in komorne igre pri profesorjih H. E. Deckertu, B. Gmelinu, W.-S. Ostertagu, E. Schonfeld in T. Brandisu.

Od leta 2001 je član mladinskega orkestra Gustav Mahler, s katerim je koncertiral po Evropi in na Japonskem pod vodstvom svetovno priznanih dirigentov.

Nastopa solistično in v različnih komornih sestavih. Je član Slovenske filharmonije, deluje tudi kot pedagog na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Igra v komornem godalnem orkestru Solisti Piranesi, ki deluje pod umetniškim vodstvom violinista Primoža Novšaka.


SPORED:

L. van Beethoven:

Trio za violino, violončelo in klavir v B-duru, op.11 »Gassenhauer trio«

- Allegro con brio

- Adagio

- Tema: Pria ch'io l'impegno (Allegretto) con variazioni


S. Rahmaninov:

Trio élégiaque št.1 v g-molu za klavir, violino in violončelo

- Lento lugubre- Piu vivo- Con anima- Appassionato- Con anima- Appassionato- Alla marcia funebre

***

F. Schubert:

Sonata v B-duru, D. 28


D. Šoštakovič:

Trio za violino, violončelo in klavir v e-molu, op.67

- Andante

- Allegro con brio


- Largo

- Allegretto

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj