Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



FRAJKINCLARI Z GOSTI



Prizorie: Večerov oder
as: 26.06.2005 ob 21.30

Nastopajo:

Miran Waldhütter (harmonika, vokal)

Ivan Finžgar (kontrabas, vokal)

Srečko Zorko (vokal, diatonična harmonika)

Dušan Waldhütter (kitara, vokal)

gostje:

Igor Orač (bobni), Vesna Čobal (violina), Srečko Kovačič (klarinet, saksafon), Renato Ribič (trobenta), Ervin Matjašič (pozavna), Peter Belcl (tolkala), Alenka Zajko (vokal), Mitja Štih (sod šmarjak)

ženska vokalna skupina Srake

MI2: Tone Kregar (vokal), Jernej Dirnbek (vokal, kitara), Egon Herman (kitara), Robert Noval (bas), Igor Orač (bobni)


Frajkinclari so v tej aktualni sestavi že polnih deset let. Osrednji dogodek ob tem jubileju bo koncert na Lentu, zato bodo na Večerov oder pripeljali vse tiste, ki so pomagali soustvariti njihovo glasbeno desetletje. Slišati bo vse njihove najbolj uspele skladbe, mnoge med njimi v novih priredbah.

Frajkinclari so se v minulih desetih letih udeležili domala vseh slovenskih glasbenih festivalov; nazadnje, lani, festivala Melodij morja in sonca (s skladbo »Presnete punce«), pred tem HIT festivala v Cankarjevem domu (s skladbo »Ali baba«). V vitrini imajo zmago na Festivalu narečnih popevk (s skladbo »Stopli smo skup«, leta 1997), osvojili so slovensko Naj polko (s skladbo Kdor je srečen, je lep; leta 1998) in poleg tega zmagali na številnih drugih narodnozabavnih festivalih.

V desetih letih so izdali tri albume. Prvega, »Samci res da plačujemo svojo svobodo drago, a kdaj je bila svoboda poceni«, je izdala založba Zlati zvoki leta 1997. Drugi album je zloglasna in bogu všečna »Srčna napaka«, ki se je pri ZKP RTV leta 1998 kar štirikrat pozlatil. Tretji album nosi naslov »Naša fara« in ga je leta 2002 izdala založba Dallas Records. V lastni režiji so posneli pet glasbenih videospotov (na skladbe: Kaj si moreš dragi človek, Oda gudeki, Srčna napaka, Morske deklice in Šmarnica), ostali so nastali za potrebe oddaj RTV Slovenija. Vsako leto pripravijo tudi izbor najboljše slovenske šmarnice za priznanje Šmarjak«, ki je pravzaprav pivsko-vinski festival. Na prehodni pokal Šmarjak se bo letos vpisal že peti prvak, ki mu bo po mnenju komisije uspelo najboljše vino v mešani kategoriji domačih vin (trt samorodnic).

Letos se bodo Frajkinclarji ponovno udeležili Festivala narečnih popevk v Mariboru, ki bo v SNG Maribor v nedeljo, 11. septembra, in ga bo v živo prenašala RTV Slovenija. Nastopili bodo s skladbo "Štajerci smo ludi pravi", za katero sta besedilo in melodijo napisala člana skupine Dušan in Miran Waldhütter, priredbo za orkester RTV Slovenija pa je prispeval legendarni mariborski glasbenik Marjan Golob.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj