Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



JANEZZ



Prizorie: Jazzlent
as: 09.07.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Janez Bončina – Benč (vokal, kitara)

Braco J. Doblekar (saksofoni, tolkala)

Marjan Malikovič (kitare, vokal)

Jadran Ogrin (bas, vokal)

Jaka Janežič (alt saksofon)

Tjaša Perigoj (tenor saksofon)

Igor Matkovič (trobenta)

Boštjan Jaklič (trobenta)

Miha Kadunc (pozavna)

Jani Moder (kitara)

David Morgan (bobni)

Marko Petrušič (klavir)


Zgodba se je začela v poznih šestdesetih, začetek sedemdesetih. Isti glasbeni pogledi, ogromen entuziazem in energija, nesebična ljubezen in razumevanje glasbe Janeza Bončino - Benča še danes družijo in ustvarjalno prepletajo z Doblekarjem, Asanovičem, Ogrinom, Malikovičem…

Zgodba se nadaljuje; v 40-letnem delovanju na glasbeni sceni, se je Janez Bončina kot avtor in izvajalec družil in sodeloval z različnimi ustvarjalci, ki so s svojo osebnostjo in znanjem zaznamovali njegov razvoj in s katerimi je že sodeloval pri različnih glasbenih projektih. V projektu JANEZZ je njimi združil in predstavil presek njihovega umetniškega creda in delovanja.

JANEZZ je izpeljanka iz značilnega slovenskega imena, ki glasbeno gledano postavlja vprašanje JAZZ JA ali JAZZ NE? Osnova projekta so Janezove avtorske skladbe, ki jih izvaja skupaj z mladimi glasbeniki, študenti uglednih glasbenih ustanov, v tujini in doma (Berklee, Lienz, Gradec, Rotterdam, Celovec, Ljubljana), za to priložnost zbranimi v orkestru Braca J. Doblekarja, kjer so tudi začeli svoje spoznavanje z jazzom.

V manj kot dveh letih je zasedba posnela gradivo za zgoščenko. Povsem novi aranžmaji Janezovih skladb, delo Braca J. Doblekarja, pomenijo izziv za mlade glasbenike, ki z vrhunsko izvedbo in svojo mladostno energijo, na povsem nov način nagovarjajo ljubitelje slovenskega jazz rocka.

JANEZZ je pravzaprav skupina September današnjega časa.

Orkester sestavljajo predvsem študentje akademij in konzervatorijev. Vsi ustvarjalci, ki so vključeni v ta projekt, so dali svoj izvirni prispevek k razvoju in prepoznavnosti slovenske kulture. Zato JANEZZ ni namenjen samo slovenskemu občinstvu, temveč celotnemu evropskemu prostoru, zato bo s svojo celostno zasnovo gotovo vzbudil interes v evropskih kulturnih krogih, in sicer tako s kakovostjo kot po izvirnosti predstavitve ustvarjalnosti, ki se z ene generacije prenaša na naslednjo.

Izid CD-ja je začetek gibanja JANEZZ...

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj