Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



CUSTOMIZED (AVSTRIJA, ZDA, SLOVENIJA)



Prizorie: Jazzlent
as: 08.07.2005 ob 22.00

astopajo:

Miles Griffith (vokal)

Matjaž Mikuletič (pozavna)

Jani Moder (kitara)

Aleš Avbelj (bas)

Viktor Palić (bobni)

Jure Pukl (saksofon)

Daniel Nösig (trobenta)


Sekstet Customized je mlajša zasedba, ki je nastala aprila 2004, vendar ima kljub kratkemu obdobju ustvarjanja za sabo že nekaj uspešnih koncertov z gostom, vokalistom Milesom Griffithom: Kamnik (Jazzzaprice 04), Jazz klub Gajo, Kranj (jazz kamp), Royal garden jazz klub (Gradec). Skupina izvaja avtorski program (avtorjev M. Mikuletič, A. Avbelj), ki stilno obsega širok spekter glasbenih zvrsti, kot so jazz, funk, etno...

Na prvi pogled je skupina Customized klasični jazz sekstet, vendar ima zaradi izvirnih tem ter nekonvencionalnih aranžerskih prijemov specifičen zven, ki se spogleduje z s t. i. acid jazzom. Jazzovska glasba ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo in je zastopana v različnih podzvrsteh: main stream, etno jazz, dixiland, rock jazz..., toda »acid jazz«, močno razširjen v Evropi in ZDA, je pri nas skoraj neprisoten. Poseben čar doprinese s specifično vokalno tehniko scat, ekskluzivni gost, pevec Miles Griffith iz Združenih držav Amerike, ki so ga kritiki revije Downbeat letos ponovno uvrstili v vrh izbora vzhajajočih zvezd med pevci jazza.

Skupina je sestavljena iz odličnih glasbenikov, ki lahko odigrajo širok spekter glasbe, kar tudi omogoča, da se prilagodijo trenutnemu krogu poslušalcev.


Matjaž Mikuletič - pozavna

Po končani nižji ter srednji glasbeni šoli v Ljubljani se je vpisal na akademijo v Gradcuu in leta 2001 magistriral na oddelku za jazz. Kot član Big Banda graške akademije je sodeloval s številnimi svetovnimi glasbeniki (Herb Pomeroy, Peter Erskine, Clark Terry, Ed Neumeister...). V času študija se je leta 1999 pridružil projektu "Swinging Europe" z izbranimi glasbeniki Evrope na tritedenski turneji ter snemanjih po zahodni Evropi. Trenutno živi in dela v Ljubljani kot solist v Big bandu RTV Slovenje, v katerem občasno sodeluje tudi kot aranžer in dirigent. Priložnostno koncertira v raznih zasedbah v Italiji, Avstriji ter na Hrvaškem, je redni član zasedb tenteta Mirokado, latin-jazz skupine Ocho Rios in Ten directions. S slednjo je posnel zgoščenko Vitro, kjer se je predstavil kot avtor in aranžer. Maja 2004 je nastopil kot »lead« pozavnist ter solist v EBU Big Bandu, ki je bil to leto v Švici. Pred kratkim je posnel zgoščenki z vibrafonistom Boškom Petrovičem ter s sekstetom Igorja Lundra. Kot studijski glasbenik snema tudi za številne druge glasbene skupine.


Aleš Avbelj - bas

Aleš Avbelj, rojen leta 1969 v Ljubljani, Slovenija. Deset let je študiral klarinet, nato pa v srednji šoli kontrabas. Profesionalno kariero je začel v različnih zasedbah, leta 1994 se je za nekaj let pridružil Greentown Jazz Bandu, s katerim je prepotoval Evropo in Ameriko. Kot glasbenik širokega profila (kontrabas, električni bas) je sodeloval z mnogimi domačimi in tujimi jazz glasbeniki ter zasedbami: Petar Ugrin, Peter Michelič, Renato Chicco, Dominik Krajnčan, Primož Grašič, New Swing Quartet, James Morrison, Lee Harper, Duško Gojković, Gregory Hutchinson, David Gazarov, Ed Neumeister, Roseanna Vitro, Hector Martignon, Simfonični orkester RTV Slovenije, orkester Mariborske opere in baleta, Irena Grafenauer... Od leta 1997 je prvi basist Big Banda RTV Slovenije in sodeluje z mnogomi znanimi umetniki (Herb Pomeroy, Fritz Pauer, Jerry van Roojeen, Walter Proost, Maria Schneider, Mathias Ruegg, Mike Westbrook, Bobby Shew, Michael Abene, Gary Burton, Ed Partyka, Bill Holman...). Kot "sideman" se pojavlja na velikem številu posnetkov in na preko 30 posnetih albumih od resne glasbe in jazza do funka in popularne glasbe.


Daniel Nösig - trobenta

Rojen je leta 1975 v mestu Zams na Tirolskem. Po diplomi na Kärntnerlandeskonservatoruim pri prof. Lee Harper-ju je nadaljeval študij v Haagu ter leta 2000 magistriral pri prof. Ack van Rooyen-u. Sodeloval je v zasedbah: "The Austrian Jazz Orchestra" pod vodstvom Ericha Kleinschusterja, BuJazzO pod vodstvom Petra Herbolzheimerja, Big Band des Royal Conservatory Den Haag z mnogimi dirigenti Bob Mintzer, Jim McNeely, John Ruocco, Henk Meutgeert und Jerry van Rooyen, European Jazz Youth Orchestra 2002, The Hague All Star Big Band. Na tekmovanju "Dutch Jazz Competition 2000" na Danskem je leta 2000 prejel prvo nagrado za solista ter drugo za zasedbo. Je vodja skupin: Daniel Nösig/Michael Erian Quartett, Take The Duck, Daniel Nösig & Bob Wijnen, Couch Ensemble. Nastopil je na festivalih: North Sea JazzFestival (Nizozemska), Copenhagen Jazzfestival, Wigan International Jazzfestival (Velika Britanija), Jazzfestival Breda (Nizozemska), Jazzfestival Alkmaar (Nizozemska), International Jazzprojekt Vancouver (Kanada), Reggea Festival Chiemsee (Nemčija), Southamerican Musicfestival Zürich (Švica)...


Jure Pukl - saksofon

Po končani srednji šoli v Mariboru je pričel z študijem saksofona na “University for music and fine arts” na Dunaju pri profesorju Oto Vrhovniku. Leta 2002 je prejel štipendijo Berklee College of Music ter študiral pri znanih glasbenikih: Joe Lovano, George Garzone, Dave Samuels, Dave Santoro, Greg Hopkins, Lello Molinari in Ed Tomassi. Trenutno živi in dela v Ljubljani ter končuje študij na “Kunst Univerzitaet” v Grazu. Sodeloval je z številnimi glasbeniki kot so: Jeremy Pelt, Johnatan Blake, Jamire Williams, Massimo Biolcati, Leo Genovese, Miles Griffith, Renato Chicco, Boško Petrovič, Primož Grašič, David Doruzka, Francisco Mela, Aruan Ortiz, Lee Harper, Christian Salfelner, Gregor Hilbe, Ziv Ravitz, Peter Mihelich, Gaetano Valli, Roman Pilon, Primus Sitter, Igor Bezget, Mike Janisch, Alex Meik, Daniel Noesig, Karen Asatrian, Jeff Galindo, David Jarh, Kristof Bacso, Caroline de Rooij, Martin Reiter, Jani Moder, Igor Lunder, Drago Gajo, Stefan Thaler, Klemens Marktl, Michael Erian, Simone Kopmajer, Oscar Marchioni, Gerald Preinfalk, Leo Genovese, Lee Fish, Demian Cabaud, Ratko Divjak, Miro Kadoić, Kristina Oberžan, Dušan Novakov, Gašper Bertoncelj, Kevin Williams…


Jani Moder - kitara

Mladi slovenski kitarist, rojen 1978 v Kuala Lumpurju, Malaysia, je študiral klasično kitaro deset let in diplomiral na Karnten Landeskonservatorium na oddelku za jazz. Že med tem je postal izjemno dejaven kot glasbenik na odrih tega dela Evrope: sodeluje z Big bandom RTV Slovenije, big bandom Braca Doblekarja in Jazz Club Gajo kvintetom, s Krunoslavom Levačičem, Petrom Miheličem, Juretom Puklom, Ratkom Divjakom, Matjažem Mikuletičem, Igorjem Lumpertom. Deluje tudi kot studijski glasbenik. Vodi svojo skupino, Jani Moder trio.


Viktor Palić - bobni

Po končanem študiju bobnov na “Universitaet fuer Musik und darstellende Kunst " v Grazu leta 1998, je 2000 zaključil še študij instrumentalne pedagogike. Živi in dela v Graz-u z znanimi glasbeniki kot so: Mark Murphy, Steve Gut, Debbie Cameron, Karl Ratzer, Heinrich von Kalnein, Ewald Oberleitner, Thomas Richard Lellis, Siegfried Feigl, Peter Kunsek, Renato Chicco, Boško Petrović, Primož Grasič in z zasedbami "T.T. Jazz Institution", " European Jazz Sextet", RTV Big Band Ljubljana, "Royal Garden Jazz Band", Jazz Big Band Graz itd.


Miles Griffith – vokal

Prihaja iz Brooklyna, New York. S petjem se je začel profesionalno ukvarjati že pri šestih letih. Njegov prvi vidnejši nastop je bil v biografskem filmu Paula Simona “One trick pony”. Njegov ritmično-melodični način petja izhaja iz Trinidadskega glasbenega okolja, od koder so njegovi starši imigrirali v ZDA. Pri enajstih letih se je pridružil deškemu zboru v Harlemu, s katerim so potovali ter nastopali po ZDA. Kmalu zatem je bil sprejet v “LaGuardia High School of Music and the Performing Arts” v New Yorku, kjer je študiral klasično petje. Že med študijem je nastopal z znanimi glasbeniki kot so: Gregory Hutchinson, Taru Alexander, Stephen Scott, Justin Robinson in drugi. Glasbeno izobrazbo je nadaljeval na “Long Island University” ter na “Queens College”, kjer je magistriral pri profesorju Jimmy Heathu in Sir Rolandu Hanni. Miles Griffith trenutno živi v New Yorku, vendar preživi več kot polovico svojega časa na turnejah in glasbenih delavnicah po vsem svetu. V svoji bogati karieri je sodeloval s številnimi glasbeniki kot so: Wynton Marsalis, Jon Hendricks' Explosion, Jimmy Heath's Big Band, Roy Hargrove Big Band, Stanley Cowell Quintet, Bill Saxton Quartet, Max Roach, Reggie Workman, Carl Allen, Bill Lee, Barry Harris, Tommy Campbell, Wilber Morris, Burhan Ocal, Jamaaladeen Tacuma, Craig Harris, Sekou Sundiata, Michael Jefry Stevens "Songbook", Miles Griffith/Tony Pancella Quintet ter Pamela Baskin Watson. Leta 1998 je dobil drugo nagrado na tekmovanju »Thelonious Monk International Vocal Competition«, poleg tega je istega leta ter še leto kasneje dobil posebno priznanje revije »Down Beat« (47th Annual Critics Poll Talent Deserving Wider Recognition).

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj