Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



TRIO DIO



Prizorie: Umetnostna galerija Maribor
as: 25.06.2005 ob 19.00

Nastopajo:

Mateja Kremljak - flavta

Rina Kacinari - violončelo

Sašo Vollmaier - klavir


SAŠO VOLLMAIER, rojen 1982, je leta 2001 zaključil SGBŠ v Mariboru, pri profesorju Narcisu Grabarju-smer klavir. Po končani srednjišoli se je vpisal na akademijo za glasbo v Ljubljani k profesorju Aciju Bertonclju.Po njegovi smrti je šolanje nadaljeval pri profesorju Laszlu Baranyayu, sedaj pa obiskuje tretji letnik akademije za glasbo pri profesorju Andreju Jarcu. Udeležuje se raznih klavirskih seminarjev in poletnih šol po Sloveniji, Avstriji, Angliji in Madžarski.

V poletnem času je asistent za klasiko in Jazz na poletni šoli v Frensham Heights, Anglija.

Izpopolnjeval se tudi v jazz glasbi in sicer pri Blažu Jurjevčiču, Emilu Spanyju, Bošku Petroviču, Izidorju Leitingerju,…

Je dirigent Big Banda Radlje za katerega piše tako priredbe kot tudi avtorske skladbe.

Sodeluje tudi v raznih Jazz zasedbah(triih, kvartetih,…) z glasbeniki: Izidor Leitinger, Miha Vavti, Janko Novoselič, Tadej Božič, Jani Vigec, David Morgan, Gillad Roth, Letizia Morelli,…


RINA KACINARI je svojo glasbeno pot začela v Prištini, kjer je bila rojena leta 1974. 1989 je s šolanjem nadaljevala na zagrebški Glasbeni akademiji. Že dve leti kasneje je prejela 1. nagrado na Tekmovanju mladih talentov Hrvaške. Po končani srednji šoli se je odpravila na graško Univerzo za glasbo, kjer je leta 2000 opravila prvo diplomo, dve leti kasneje pa se vpisala še na pedagoško smer. Magistrirala je leta 2004 pri prof. dr. Kerstin Feltz.

0d 1996 je solo čelistka v tango ansamblu Tanguango in čelistka v tango kvartetu Mala junta, poleg tega deluje kot solo čelistka v Grazer Domorchesters, čelistka v EYCOS (Europian youth chamber orchestra of Styria) in čelistka v Opern Orchesters des Kunst Universität Graz. Od 2004. leta naprej je tudi čelistka orkestra SNG Maribor in Sinfoničnega orkestra SNG Maribor.


MATEJA KREMLJAK je po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru (prof. Marjeta Urbanc) zaključila študij flavte na graški Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost (2001, prof. Nils-Thilo Kraemer)) ter se nato izpopolnjevala na podiplomskem študiju v Italiji (Accademia pianistica di Imola, prof. Massimo Mercelli, prof. Glauco Cambursano) in pri priznanih glasbenikih (A. Adorjan, P. L. Graf, G Petrucci,…). Od 1998 je članica opernega orkestra SNG Maribor in orkestra Mariborske filharmonije, kvinteta mariborske filharmonije ter drugih komornih zasedb, ukvarja pa se tudi s pedagoškim delom.


SPORED:

Jean Michel Damase: Sonata in koncert za flavto, klavir in violončelo (1952)


Mike Mower: Opus di jazz - Sonata za flavto in klavir (London, May1997):

- Shuffle

- Ballad

- Bluebop


Yann Tiersen (arr.Sašo Vollmaier): izbor iz filmske glasbe iz filma Amelie Poulon

- La Noyẻe

- Le Moulin

- Sur le Fil


Eric Vloeimans / Arr.Izidor Leitinger: Song

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj