Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



GUŠTI IN POLONA, HEPA



Prizorie: Večerov oder
as: 01.07.2005 ob 21.30

Gušti & Polona:

Gušti (kitara, vokal)

Polona (vokal)

Peter Dekleva (kitara)

Tony Montana (bas)

Rok Koritnik (bobni)

Luka Jamnik (klaviature)


Potem ko je Gušti leta 2002 zapustil skupino Big Foot Mama, v kateri je začel plodno glasbeno in avtorsko pot ter napisal skladbe, kot so Led s severa, Fenomen, Tatoo, Črn tulipan, Garbage hip hop, Nisem več s tabo in druge, je malokdo pričakoval tak razplet dogodkov.

Leta 2002 je izdal ploščo Dolce Vita, na kateri je sodelovalo lepo število zvenečih glasbenih gostov: Buda (Elvis Jackson), Bajaga, Tomi M. (Siddharta), Aleš Hadalin, Anđa Marić, Alya, Janja Tekavec (Skor), Borut Marolt (Prisluhnimo tišini) in drugi med gosti pa je bila tudi Polona Kasal, novo ime na slovenski glasbeni sceni. S Polono sta sodelovanje nadaljevala na koncertnih nastopih. Trenutno delujeta pod skrajšanim imenom GP.

Januarja 2005 sta izdala svoj prvi skupni album – GP, ki je takoj skočil na drugo mesto lestvice Slo Top 30, na kateri ga najdemo še danes, Gušti in Polona pa sta prepričana, da bo tako še lep čas. Plošča ima svež urbani zvok in je vsekakor presežek slovenskega popa. Gušti ponovno dokazuje svojo avtorsko širino, Polona pa s svojim glasom daje skladbam na albumu barvo in okus neskončnih pokrajin mestnega vrveža.

Gušti in Polona sta ob promocijskih aktivnostih, pripravi novega videa, intervjujih in nastopih, s skupino pripravila repertoar, ki glasbo z obeh plošč, torej Dolce Vita in GP, predstavlja v popolnoma novi luči – torej bolj koncertno, groovy, na šus, kot radi rečemo. Na odru ju bo spremljala skupina izkušenih glasbenikov.


Hepa:

Drejc Pogačnik (vokal)

Dejan Osterman (kitara, spremljajoči vokal)

Lenart Pogačnik (klaviature, spremljajoči vokal)

Matjaž Plesnik (bas) in

Martin Pogačnik (bobni)


Band HEPA iz Kranja je nastal maja 2002, potem ko so se njegovi današnji člani odločili, da združijo znanje in izkušnje, ki so si jih nabrali v prejšnjih sedmih letih. Igrajo izključno avtorsko glasbo, ki jo lahko opredelimo kot mešanico govejega swinga, začinjenega z metalskimi kanconami. Ta definicija Hepine glasbe je zaradi medijske neopaznosti za zdaj kakopak še zgolj teorija, v učbenike za osnovne šole jo bo popeljalo šele mnenje večine populacije. Energični živi nastopi so jim v prvem letu delovanja prinesli kar tri nagrade na različnih tekmovanjih po Sloveniji (Zlata deka 2002, Rockajada 2003 in ŠOU Rock 2003). Poleg tega so že v prvem letu imeli okrog trideset koncertov, kar je za medijsko neznan band kar lep dosežek. V lanskem letu je skupina doživela zamenjavo kitaristov, novi član je Žika Antonijevič, ki skrbi za zvočno perfekcijo in ustrezno navlažena grla skupine. Izvedli so tudi malo turnejo z naslovom »Zabušavanje 2004«, hkrati pa posneli svoj prvi studijski album, ki je trenutno v fazi miksanja.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj