Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



LIDIJA KODRIČ



Prizorie: Jurčkov oder
as: 28.06.2005 ob 20.10

Nastopata:

Lidija Kodrič (vokal)

Emil Glavnik (el. klavir)


Lidija Kodrič je dobitnica uglednih priznanj in nagrad na festivalih Slovenske popevke, odmevnih »jugo« festivalih in mariborski Veseli jeseni. Pevski začetki segajo na »Katedro« leta 1962, ko se je slovenska zabavna glasba šele rojevala. Istega leta je nastopila na 1. festivalu slovenske popevke na Bledu. Sodelovala je z Belimi vranami, Mladimi levi in v Beogradu s skupino One i oni. Prepevala je na vseh celinah sveta, sodelovala na gala koncertih UNICEF v Torinu in Haagu, skupaj s svetovnimi zvezdami t. i. show busnissa (Josephine Baker, Danny Kay, Petula Clark, Julliette Greco, Peter Ustinov, Roy Black, Ivan rebroff...). Iz rok nizozemske kraljice Beatrix in Štefke Kučan je prejela priznanji za dobrodelnost.

Uspeh dolgoletnega sodelovanja z maestrom Emilom Glavnikom je kaseta starogradskih pesmi in romanc in zgoščenka »Zopet sem zaljubljena« z desetimi novimi popevkami in desetimi zimzelenimi melodijami.


Skladatelj EMIL GLAVNIK je prve glasbene korake naredil v glasbeni šoli Ljutomer, vojaško glasbeno šolo pa končal na Reki. Osemnajst let je igral v pihalnem in salonskem orkestru garde, ki je bil tudi protokolarni orkester v Beogradu. Izpopolnjeval se je na glasbeni akademiji v Beogradu, na oddelku folkloristike, v razredu prof. I. Devčića. Kasneje se je pridružil umetniškemu ansamblu simfonikov v Beogradu. Kot glasbenik je z orkestrom veliko potoval po svetu. Igral je v različnih zasedbah, od simfoničnega, salonskega in revijskega orkestra do dixilenda in big benda. Kot skladatelj zabavne, otroške, zborovske in filmske glasbe je na festivalih prejel številne nagrade. Za zborovsko skladbo Prepirljivke je na festivalu v Beogradu prejel Mokrajnčevo nagrado. Na natečajih Radia Beograd je dobil več prvih nagrad. Mednarodno nagrado Ženevske radiodifuzije je dobil za skladbo za pihalni orkester V dolini herojev.

Za glasbo v filmu Oče na službeni poti je napisal aranžma in jo tudi izvajal. Med njegove znane in najpogosteje izvajane skladbe štejemo: rapsodijo za pihalni orkester Logarska dolina in žalostinko Počiva jezero v tihoti. Od leta 1988 živi v Celju, kjer deluje kot glasbenik, pianist in skladatelj.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj