Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



MIHA JAZBINŠEK IN NJEGOVE LEGENDE



Prizorie: Jazzlent
as: 02.07.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Miha Jazbinšek (pozavna, vokal)

Dominik Krajnčan (trobenta)

Lenart Krečič (tenor saksofon)

Vasko Repinc (klavir)

Aleš Avbelj (bas)

Marjan Loborec (bobni)


Potem ko se je množica ljubljanskih jazz legend iz bandov 60-ih let srečala na legendarnem koncertu »Ljubljanski dixie po 30-ih letih« v Cankarjevem domu 30. novembra 1994, je dozorela odločitev, da se nas nekaj preizkusi z nekoliko drugačnim muziciranjem, kot ga uspešno producirajo generacijski kolegi.

Obudili smo glasbo jazz standardov evergreenskega tipa, svoj čas igrano kot »swing« in kasneje kot »bebop« in »cool«. Današnje izvajanje kvinteta bi bilo najbolje uvrstiti kar v »main stream« ali »today2« jazz. Z uvrščanjem vokala si ni treba beliti glave, je moški. Včasih se razširimo v sekstet, trije »plehi« in trije ritma, in dodamo še spontani dixieland.

Dosedanja uspešna glasbena zgodovina posameznikov seže od profesionalnega jazz-udejstvovanja (Smerkol), preko prestopa iz povsem druge glasbene scene v vrhunsko studijsko jazziranje (Prešeren) in trajnega polprofesionalizma (Repinc, Loborec) do prebuditve po tridesetletnem pavziranju (Jazbinšek).

Vabljeni smo v posamezne jazz klube po Sloveniji, redno v Jazz klub Gajo, dvorane kulture, slovenske gradove, predvsem pa nastopamo na ljubljanski poletni in zimski odprti sceni s ciljem oživitve starega mestnega jedra, prospekta Ljubljanice ali tivolske promenade.


Vsak od posameznikov ima tudi več posnetih CD izdaj v okviru svojih ansamblov.

Ansambel sam pa ima posnete oddaje na RTV Ljubljana: radijska predstavitev ansambla posneta 1996 v studiu 14, in televizijska predstavitev »Jazz iz kluba Gajo«, predvajano na TV Ljubljana 1996 in 2002.

Nekaj nastopov ansambla na odprti sceni:

»Noč na Ljubljanici«, »Veseli december«, avgust 1995, 1996, 1997, 1999, december 2000, 2001 (na Šuštarskem mostu, pred Magistratom, na Pristanu, na Prešernovem trgu); »1. kranjski poletni jazz festival«, avgust 1998 (na Pungertu);

»Silvestrovanje ljubljančanov«, Novoletna noč 1998-1999 (pred Magistratom);

»Festival LENT«, Maribor, junij 1999

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj