Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



VLADO KRESLIN, MALI BOGOVI, BELTINŠKA BANDA



Prizorie: Glavni oder na Dravi
as: 24.06.2005 ob 21.30

Nastopajo::

Vlado Kreslin (vokal, kitara), Miro Tomassini (kitara, mandolina),

Davor Klarič (klaviature), Beno Pirnat (bas), Gašper Peršl (bobni),

Iztok Cergol (violina, harmonika, saksofon), Samo Budna (violina),

DAni Kolarič (cimbale), Štefan Banko (klarinet, saksofon),

Katarina Kreslin, Milan Kreslin (vokal), Viktor Marič (harmonika)


Vlado se je leta 1983 priključil skupini Martin Krpan. S številnimi kadrovskimi zamenjavami in precejšnjo priljubljenostjo je skupina obstajala do leta 1991, ko so kmalu po predvozaškem nastopu z Bob Dylanom na stadionu v Ljubljani, prenehali delovati. Vlado je vsa leta vzporedno deloval z različnimi glasbeniki in avtorji (predvsem z Mirom Tomassinijem). Leta 1991 je izšel CD Namesto koga roža cveti. V Kreslinovem rojstnem kraju Beltincih so po mnogih letih znanstva na nekem pikniku z Vladom zaigrali Jože Kociper (roj. 1905) in Janez Kociper (roj. 1910), ki so z Mihaelom Miškom Baranjo in Tonekom Rajnarjem sestavljali kultno ljudsko godčevsko skupino Beltinška banda. In rodil se je CD Spominčice. V spomin na preminulega Miško, je leta 1993 Banda izdala koncertno ploščo Najlepša leta našega življenja (Vlado Kreslin in Beltinška banda).

V času bosanske vojne je Vlado pogosto nastopal po begunskih centrih in s skupino mladih pregnancev, ansamblom VALI, posnel CD bosanskih ljubezenskih sevdalink, izdan samo v humanitarne namene.

Leta 1997 je nastopil na evforičnem mega koncertu skupaj z Lovšinom in Predinom. Kmalu po tem, se je izpeljal serijo koncertov v Avstraliji, Argentini in Urugvaju in se odpravil na prvo Turnejo s Hansom Thessinkom.

V jeseni 1998 izide Muzika, netipični, "experimentalni" CD s sedmimi različnimi etničnimi godbami: glasbo iz Prekmurja, Istre, Gorenjske, Međimurja (Hrvaška), bosanskimi sevdalinkami, cigansko glasbo iz jugovzhodne Evrope in bluesom, z avtentičnimi izvajalci, ki so bili v prejšnjih letih gostje na Vladovih koncertih.

Leta 1999 izda dve knjigi, Besedila pesmi v treh jezikih in Pesmarico, zbirko notnih zapisov in besedil. Naslednje leto je spet leto nastopov. Kreslin se odpravi na turnejo za slovenske zdomce po ZDA, poleti se udeležuje festivalov v Nürnbergu, na Dunaju in Solinu, jeseni pa se še enkrat odpravi v Avstralijo. Leto zaključi z izdajo album Ptič, ki ga mnogi kritiki ocenjujejo kot njegovo najbolj zrelo delo, in zgodovinskih koncertom v Sarajevu, kjer so poleg njega nastopili še Đorđe Balašević, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Duško Gojkovič in Indexi).


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj