Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



LATIN HAMMOND VIBES (AVSTRIJA, SLOVENIJA)



Prizorie: Ostala prizorišča (CANTANTE café)
as: 04.07.2005 ob 22.00

Nastopajo:

Raphael Wressnig (Hammond orgle)

Aljoša Jerič (kitara)

Gregor Blažič (tolkala)

Marko Zaletelj (kitara)


Glasbena skupina LATIN HAMMOND VIBE je posrečena kombinacija legendarnih Hammond orgel, kitare ter bogatih ritmov tolkal in bobnov. Glasbeniki izvajajo latino standarde, pa tudi jazzovske in funk standarde v latino (salsa, rumba, bosa nova, samba) preobleki. Tako te pesmi zvenijo sveže in drugače, kot smo jih navajeni.


RAPHAEL WRESSNIG je brez dvoma najbolj nadarjeni Avstrijski klaviaturist, ki igra originalne Hammond orgle (B3). Glasbeni stili, ki jih v popolnosti obvlada so Blues, New Orleans Piano, Funk, Latin ter Jazz/Blues. Redno igra z različnimi glasbeniki z vsega sveta (Larry Garner, Karl Ratzer, Tom Principato, Lucky Peterson, Rico McFarland, Duke Robillard, Sugar Blue itd. ) Je prejemnik številnih nagrad v rodni Avstriji in drugod po svetu (2001 – »Besten Bluesact National«, 2003 – »Hans Koller Preis – najprestižnejša avstrijska nagrada s področja Jazza, 2003 – 2. mesto na podelitvi mednarodne nagrade »International Archiv for the Jazz Organ, 2003 – 2. mesto;najboljši Avstrijski izvajalec jazza ter Bluesa, ter drugo mesto za najbolši jazz album leta 2003.

ALJOŠA JERIČ je eden najboljših slovenskih bobnarjev. Igra v različnih zasedbah od Big banda RTV Slovenija, Vlado Kreslin, pa do latino ansamblov kot je Ocho rios. Ta salsa skupina iz Trsta je bila 18 let najvidnejša skupina, ki je igrala afro-kubansko glasbo v severni Italiji. Spomnimo se ga tudi iz verjetno najboljše slovenske funk skupine vseh časov Skunk Funk. Pa iz nastopanja v slovenski salsa skupini Apartamento 50. Aljoša je bil tudi na Kubi, kjer je snemal moderno kubansko glasbo z najboljšimi kubanskimi glasbeniki (iz skupin Manolito Simonet, Los Van Van, Buena Vista,…), Skratka bobnar mnogih talentov.

GREGOR BLAŽIČ je zelo nadarjen mlad tolkalec iz Maribora, ke se je specializiral za latino, salsa in kubanske ritme. Sodeluje v uspešni mariborski tolkalski zasedbi Afir Bafir. Njegov talent pa so opazili tudi najboljši slovenski in tuji glasbeniki, saj je reden gost Big band RTV Slovenija, sodeluje pa tudi z glasbeniki iz zasedbe Cubismo itd.

MARKO ZALETELJ je kitarist iz Maribora, ki igra po večini v duetih s pevkami Dado (jazzovski standardi) ter pevko Niko Perunović (songs from musicals), blues z Raphaelom Wressnigom (Steamin' Organ Trio), v mariborskem Totem big bandu pod vodstvom Edvarda Holnthanerja, s Sonjo Lovrenčič in Dejanom Pečenkom pa igra tudi francoski šanson.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj