Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



GORDON MARK WEBBER (VELIKA BRITANIJA)



Prizorie: Sodni stolp
as: 07.07.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Gordon Mark Webber (vokal)

Francesca Payne (vokal)

Barry Green (klavir)


Gordon Mark Webber je vokalist, ki se je iz londonskega klubskega pevca razvil v izjemno vsestranskega vokalista in tekstopisca, ki je nastopil z mnogimi mednarodno priznanimi glasbeniki in na številnih znanih ameriških, evropskih in afriških prizoriščih.

Webber se od drugih vokalistov ne razlikuje zgolj po vokalni izurjenosti in izvedbi, temveč predvsem po širokem spektru stilov, ki jih pokriva. Izvaja nemalo vse; od lastne glasbe do jazz, blues in soul priredb, od razneženih balad do energičnega bluesa. Svoj repertoar zmeraj prilagodi prizorišču, občinstvu in priložnosti. Na manjših prizoriščih večinoma nastopa ob spremljavi samo enega glasbenika (kljub temu je kar nekaj tovrstnih koncertov izvedel tudi pred večjimi festivalskimi in gledališkimi občinstvi), na večjih pa praviloma v spremljavi osmih jazz glasbenikov, čeprav tudi zasedbo spremljevalnih glasbenikov prilagaja prizorišču in priložnosti. Tudi to je eden od vzrokov, zakaj Webberja ne označujejo kot »samo še enega pevca jazza«.

Na Festivalu Lent ga bosta spremljala Francesca Payne, ena najbolj prominentnih britanskih jazzovskih pevk z izjemnim glasom in ritmičnimi interpretacijami, ter odličen britanski jazzovski pianist Barry Green.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj