Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



MAISTER TRIO Z GOSTI



Prizorie: Umetnostna galerija Maribor
as: 27.06.2005 ob 19.00

Nastopajo:

Slavko Kovačič - klarinet

Jurij Hladnik - klarinet

Bojan Logar - bas klarinet

gosta:

Mateja Urbanč - klavir

Matej Grahek - flavta


MATEJ GRAHEK (roj. 1974) je solo flavtist Slovenske filharmonije in docent na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi opravil podiplomski študiji pri prof. Fedji Ruplu. Dve leti se je izpopolnjeval na salzburškem Mozarteumu pri prvi dami flavte, Ireni Grafenauer. V času študija je prejel vrsto prvih nagrad na tekmovanjih mladih glasbenikov v Sloveniji in tedanji Jugoslaviji. V letu 2001 je bil finalist mednarodnega tekmovanja EBU v Bratislavi.

Solistično nastopa s Slovensko filharmonijo, z Big Bandom RTV Slovenija, sodeluje pa tudi z različnimi komornimi skupinami, s katerimi nastopa doma in v tujini. (Avstrija, Italija, Madžarska, Hrvaška, Češka, Nizozemska, Španija, Nemčija, ZDA…) Pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija je izdal dve zgoščenki, leta 2000 „Opus di Jazz“, za katerega je prejel nagrado „Zlati petelin“ za najboljši album leta v kategoriji komorne glasbe ter leta 2003 solistični projekt „Night Birds“ z Big Bandom RTV Slovenija.


MATEJA URBANČ je nižjo in srednjo glasbeno šolo končala v Celju pri prof. Brini Zupančič. Leta 2004 je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Janeza Lovšeta. V letu 2003 se je dodatno izobraževala na Norveškem; na Konzervatoriju v Kristiansandu.

Sedaj je zaposlena kot profesorica klavirja na GŠ Celje.

V času srednje šole je pričela sodelovati z Godalnim in Simfoničnim orkestrom Glasbene šole Celje, katerega stalna članica je še danes. Občasno sodeluje tudi z raznimi orkestri (Simfoniki RTV, Slovenska filharmonija, Orkester slovenske policije ..), deluje pa tudi kot korepetitor tako na GŠ Celje kot tudi z drugimi priznanimi solisti. Leta 2002 je kot korepetitorka sodelovala na Tekmovanju mladih glasbenikov, kjer je prejela posebno priznanje žirije za najboljšega korepetitorja.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj