Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



VALI (BIH, SLOVENIJA)



Prizorie: Ostala prizorišča (KLUB KGB)
as: 25.06.2005 ob 23.00

Nastopajo:

Minka Džonlić (vokal, harmonika)

Saša Tabaković (vokal)

Milan Bijeljac (kitara)

Mladen Bijeljac (bas)

Boris Šprajc (bobni)

Tina Hozjan (violina)


Skupina Vali je bila ustanovljena leta 1993. Skozi čas je zamenjala vrsto članov, vendar pa je venomer želela raziskati in predstaviti delček bosanske glasbene dediščine in jo približati publiki. Repertoar skupine sloni predvsem na sevdalinkah, ki so eden od najbolj reprezentativnih elementov bosanske kulture. Gre za ljubezenske pesmi bosanskih muslimanov - Bošnjakov, ki so nastajale in živele v meščanskem, urbanem okolju.

Skupina si prizadeva predstaviti bosanski glasbeni mozaik, tako izvaja tudi skladbe drugih etničnih skupin, ki so živele in še vedno živijo na območju Bosne in Hercegovine. Tako je na njihovem koncertu mogoče slišati tudi romsko glasbo in pesmi Sefardov – španskih Judov, ki so po izgonu z Iberskega polotoka svoj dom našli v bosanskih mestih. Tu so ohranjali svojo kulturo in jezik – ladino - ter tudi ljudske pesmi, romance.

V preteklih letih je skupina redno nastopala tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Za sabo ima tudi zelo uspešno in odmevno sodelovanje z Vladom Kreslinom. V letu 2002 pa je skupina posnela tudi samostojno zgoščenko.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj