Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



OBUTI MAČEK (*)


Špas teater, Mengeš


Prizorie: Oder Rotovž - večerni program
as: 27.06.2005 ob 22.00

Avtor: Andrej Rozman – Roza

režija: Vito Taufer

kostumografija: Alan Hranitelj

scenografija: Irena Pivka

koreografija: Mojca Horvat

glasba: Igor Leonardi

igrajo: Matjaž Javšnik, Mojca Funkl, Aljoša Kovačič, Maruša Geymayer Oblak, Uroš Smolej, Daniel Malalan

produkcija: Špas Teater, Mengeš


Obuti maček je mijauzikel o mlinarjevem sinu Maticu, ki za dediščino dobi mačka v žaklju. Ko mačku priskrbi škornje spozna, da lahko govori, poje in pleše. Z njegovo pomočjo se Matic, ki se izdaja za markiza Karabasa, želi priljubiti kralju in kraljici. Ko pa spozna še prelepo kraljično Marjetico, se takoj zaljubi vanjo. Želi se poročiti z njo a mu kralj in kraljična tega ne dovolita, ker sta Marjetico oddala zlobnemu grofu Brdavšku. Zgodba na koncu razplete svoje niti in izvemo ali je Maticu uspelo premagati Brdavška in ali bo s pomočjo pretkanega obutega mačka postal kralj? Srečen konec poudari obuti maček v zaključnem songu »Resda se vsak zase sam odloči, kam prileze ali stopi ali skoči. A da ima voljo in želje, mora imet prej veselje.«


Avtor: Andrej Rozman Roza je pesnik, dramatik in igralec. Dolga leta je bil voditelj in igralec v gledališču Ane Monro. Redno nastopa v igranih filmih in na televiziji. Roza je priznani slovenski ustvarjalec predstav in pesmi za otroke, ustvarja gledališke predstave in piše satirično poezijo za odrasle. Leta 1986 je prejel Severjevo nagrado za amaterja leta za delo v gledališču. Leta 1999 pa Levstikovo nagrado za otroške pesmi.


Režiser: Vito Taufer sodi v sam vrh slovenskih režiserjev. Rodil se je leta 1959 v Ljubljani, kjer je zaključil študij gledališke in radijske igre na AGRFT. Njegove predstave za katere je prejel številne pomembne nagrade, tudi dve nagradi Prešernovega sklada, so stalnice slovenskih in mednarodnih odrskih desk. V lanskem letu je v Špas teatru uspešno zrežiral kriminalko Mišolovko in komedijo Burko o jezičnem dohtarju.


Avtor glasbe: Igor Leonardi je skladatelj in producent glasbe za film in gledališče. Je idejni vodja glasbene skupine Fake Orkestra. Živel je v ZDA, kjer se je pri Don Cherryju izpopoljnjeval v harmolodiki etno glasbi, trenutno pa veliko sklada glasbo za gledališče. Prejel je nagrado Vesno za najboljšo glasbo v filmu Rezervni deli.

Koreografinja: Mojca Horvat, koreografinja in plesna pedagoginja, je študirala jazz in muzikal na Broadwayu. Specializirala se za tehniko in stil ameriškega »theatre dance« pri naslednikih Boba Fossa. Njen koreografski opus obsega šest koreografij v filmih, čez dvajset muzikala v gledališčih, operah in baletih v Sloveniji in tujini. Kot plesna pedagoginja deluje že od leta 1979. Kasneje ustanovila lastni studio, katerega člani so aktualni prvaki v show plesih. Leta 2001 ji je Svetovna plesna zveza podelila naziv »Koreografinja leta«


Kostumograf: Alan Hranitelj se je rodil v Zagrebu, kjer je tudi študiral. Svojo profesionalno pot je nadaljeval v Ljubljani kot stilist in kostumograf. Do danes je slovenski prostor redno popestril z novimi, predvsem svojimi kreaciji. Kot stilist se je preizkusil v tujini, predvsem Italiji in Nemčiji, kjer je postregel z uspešnimi modnimi revijami in razstavami. Njegova osnovna dejavnost pa je gledališka kostumografija.


Scenografka: Irena Pivka je diplomirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in študij nadaljevala na St. Martin's College of art and design, specializacija scenografija. Oblikovala je več kot 20 scenografij za plesne in gledališke predstave. Sodelovala je pri različnih razstavah in imela veliko solističnih nastopov – instalacij.


Predstava traja 1 uro in 15 minut in nima odmora.


(*) Prireditev s posebno vstopnino. Več o VSTOPNICAH


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj