Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ZMELKOOW, ŽURDOV



Prizorie: Večerov oder
as: 25.06.2005 ob 21.30

ZMELKOOW:

Goga (vokal, kitara)

Pjani Pace (bas)

Koščak (bobni)

Tejčko (klaviature)

Eeva B (vokal, tolkala)


Sandra F (vokal, violina)

Deki della Tortila (trobenta, MC)

Darjan G. (MC)


Četveroedini Zmelkoow koncert v stepeni smetanovi omaki:

Na to, da je piratstvo postalo del našega vsakdana, smo se že nekako navadili ... Ampak ti zlodji so šli pa predaleč! Kopirati želijo samega vrhovnega pastirja (Ne, ni Izidor.)! Koncept troedinosti so resda nekoliko spremenili, vendar vsak gumpec opazi, da imajo nekaj podlega za bregom. Za kaj gre?


Glasbeno-pivska grupacija Zmelkoow pripravlja za leto 2005 niz koncertov, ki bodo sestavljeni iz Štirih enakovrednih, ločeno predstavljenih, vendar neločljivih delov. V uverturnem delu bodo predstavili cvetober "čudnih" skladb iz svojega repertoarja, ki so bile zaradi obsega opusa in medijske nadvlade hitov spregledane. Sem spadajo skladbe kot so Brrr, Neumna kišta, Vrži se ipd. Zadeve bodo za povrh tudi pošteno predrugačene (v kar je bilo vloženo toliko truda, da je bend skoraj razpadel od muke). V drugem delu bo predstavljena "Zmelkoow plošča" , v tretjem delu se jim pridružijo, trenutno najbolj vroči z dalmatinske estrade «Grejt Dalmacija Starz«. Da pa bi dogodek poleg kulturno-umetniške komponente vseboval tudi nekaj veselja, bo v četrtem delu spektakel kulminiral v narodno zabavni del repertoarja, kjer bodo nanizani vsi bolj ali manj narodno obarvani, vsekakor pa ponarodeli hiti.

Vsakega od delov bo spremljala tudi bogata koreografija, ki bo občinstvu še približala predstavljene vsebine; iz uradnih virov pa smo izvedeli, da bo nastopilo tudi nekaj eminentnih gostov. Sodelovanje publike ni predvideno, ampak tudi ne izključeno.


Pa še beseda o smetanovi omaki. Koncerti v osnovi niso namenjeni življu iz nižjih barbarskih kast*, temveč kulturni, intelektualni, predvsem pa ekonomski smetani družbe. Tudi, če se bo kdo iz nižjih barbarskih kast preoblekel ali začasno preobrazil v predstavnika smetane, ga bomo pustili noter - seveda če ne bo imel zlih namenov.


Da bo prireditev res na nivoju, so se člani grupacije Zmelkoow tudi svečano zaobljubili, da se na dan koncerta ne bodo na smrt napili ali zadrogirali. Bog jim daj zdravja, Marija pa mrzle obkladke!


*To so tisti, ki:

a) hočejo priti noter zastonj ali se cenkajo v smislu dva na eno karto ...,

b) med koncertom kričijo:"dej eno od Grašota!",

c) tresejo pevčevo stojalo in ga z mikrofonom tolčejo v zobe,

č) špricajo s pivom po klaviaturah,

d) na WC-ju tekmujejo, kdo bo v neprekinjenem curku obdelal več pisoarjev,

e) se šunjajo v back-stage in pijejo pijačo od benda,

f) grozijo damam, da jih bodo polili z refoškom, ki so ga prešvercali v flaškonu, če jim ne dovolijo, da jih zgrabijo za joške.


ŽURDOV:

Marko Tuhtar (vocals)

Klemen Podgorsek (drums)

David Zupanc (bass, vocals)

Jernej Podgorsek (guitar)

Simon Spreitzer (guitar, vocals)

Peter Smid (keyboard, vocals)


Zurdov music is devilish exciting, its sound is strong, its pulse different. As time passes by it gets purer, harder, more interesting and professional. Zurov communicate using word and sounds taken from everyday language. Once on stage, they start their rock machinery and out comes nothing but pure pleasure.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj